Nyhet

Rumble of the kings: Sofia Olofsson i match om världsmästarbälte på fredag

Sofia Olofsson har vunnit allt som går att vinna de senaste åren. 2014 vann Olofsson EM-guld. 2015 vann hon World Cup, i våras vann hon VM-guld och i september snodde hon åt sig ett europeiskt proffsmästarbälte. På fredag har hon chans till kanske karriärens största merit: hon går en professionell världsmästarmatch mot thailändskan Parita Padpho om WMC:s bälte i -53,5kg på galan Rumble of the kings.

På fredag är det dags för den klassiska kampsportsgalan Rumble of the kings på Annexet i Stockholm. Stora delar av den svenska thaiboxningseliten är matchade på galan, och även storstjärnan Sofia Olofsson är klar för match. Och inte vilken match som helst.

Olofsson ska ta sig an den thailändska stjärnan Parita Padpho om WMC:s proffsvärldsmästarbälte i -53,5kg.
– Sofia har vunnit i princip allt som går att vinna, det är väl egentligen den här titeln hon saknar. Vinner hon den här matchen är hon undisputed bäst i världen, säger eventproducent och matchmaker Kasra Ashhami till budokampsport.se.

Sofia Olofsson vann World cup 2015, i -54kg, men Parita Padpho vann också World cup fast i en lägre viktklass. I våras vann Olofsson också VM-guld på hemmaplan i Jönköping och följde upp den succén med att plocka hem ett europeiskt proffsbälte under en gala i Varberg i september.

Text och foto: Jonathan Broberg


padpho_vs_olofsson_ny_1Sofia Olofssons meriter de senaste åren
2014, EM-guld
2015, Vann World cup i Thailand
2016, VM-guld samt europeisk proffstitel

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer