Nyhet

Nils Widlund tävlar åter i Rumble of The Kings ”Awakening”.

Rumble of the Kings är en stjärnspäckad gala och svensk fullkontakt har aldrig stått starkare än i dag. Stora namn som Sanny Dahlbeck, Abdou Karim Chorr, Hamza Bougamsa, Sofia Olsson, Simon Ogolla är på fightcardet. Fina matcher och feta smällar garanteras – alla har de olika världsmästartitlar eller bälten. Men när det kommer till antal matcher rutin och flow så är Nils Widlund speciell: Obesegrad inom svensk Sanda sedan mitten av 2000 talet. Obesegrad inom Allstyle Open i 14 år. Obesegrad inom svensk kickboxning sedan debuten 2008.

Nils Widlund är den kommande Rumble of the Kings-galans kanske största frågetecken – håller han måttet mot en ny hungrig generation som inget hellre vill än detronisera honom?

Kevin Mickelsson sitter på svaret: den 19-årige talangen utmanar den 11 år äldre nestorn. Har vi i Mickelsson ”a new kid on the block”? Kan Kung Fu stå upp mot Muay Thai? Räcker en månads förberedelse för Nils Widlund att komma i matchform? Mickelsson har trots allt en nyligen avslutad EM-turnering bakom sig.

I våras lämnade Nils styrkebesked. Han ersatte Alisashgar Saberi, som han skulle coacha i kickboxningens World Grand Prix i Budapest. Facit? Han vann turneringen utan matchträning. Under våren hann han även knocka Meysam Dolati, nykorad landslagsman i Sanda (Kung fu).

Widlund tävlade professionellt i K1 sammanhang i Tokyo 2011 då han blivit blixtinkallad till nyårsgalan Dream och mötte Yuta Kubo. Svensken gav K1-max världsmästaren en av sina svåraste matcher, men efter att ha överglänst japanen i rond ett började orken tryta och i mitten av rond två fick svensken en hård spark som golvade honom. Det var första och enda knocken Nils råkat utför på drygt 110 matcher i 5 olika fullkontaktsdiscipliner.

Nu gör alltså Widlund comeback mot en av Sveriges främsta talanger, Kevin Mickelsson, från Stockholm Muay Thai – en klubb som fostrat flera av landets bästa thaiboxare. Kevin är sina 19 år till trots förutspådd en lysande fightingframtid. Mötet blir en återspegling av Nils Widlunds debut i riktigt stora sammanhang. 2009 mötte han Thomas ”Totto” Heiderup femfaldig kickboxningsvärldsmästare i Rumble of The Kings Malmö. Han följde upp bragden med att senare samma år besegra nordiske Muay Thai-mästaren Alex Kazemi via knock out i rond på Hovet. Tre veckor dessförinnan hade han tagit världsmästartitlar i respektive K1 och Muay Thai (WTKA).

Att det blir action på Rumble of the Kings är garanterat – ingen av dessa herrar håller tillbaka.

Snabbfakta:
Nils Widlund är 30 år är affärsrådgivare på Nordea och representerar Södermalms Shaolin Kung fu.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer