ArtikelNyhet

Exklusiv intervju med Sanny Dahlbeck som går K1-match i Japan idag

Sanny Dahlbeck är som bekant högaktuell med sin match i Rumble of the Kings mot Abdou Karim Chorr. Men Sanny tänkte köra en liten uppvärmningsmatch först i Japan på K-1 World GP. Idag! Mot Yasuhiro Kido!!! Fighter Magazine fick en exklusiv intervju och delar streaminglänk.

Först och främst – ett stort tack till Sanny Dahlbeck som har lust att ställa upp på intervju så nära match och tack till Eva Tannemyr, Sannys manager, som styrde upp det hela.


sanny-k1gp

Idag, torsdagen den 3 november så stiger alltså Sanny upp in i mot japanen Yasuhiro Kido (38-17) i Tokyo, Japan. Matchen går i -70 kg och börjar 14.30 JST (GMT + 9) och du kan se matchen live på Abema TV – länk hittar du i slutet av artikeln.

Är du orolig över att gå match såhär nära Rumble of the Kings?

– Jag vill inte tänka så, jag måste fokusera på en match i taget, så jag börjar med den här och förhoppningsvis går allt som det ska och då är jag mer än redo att gå på Rumble of the Kings!

Bilden på dig och din motståndare under invägningen sprids nu på sociala medier. Den skär sig lite med den okunniga stereotypa bilden av kampsportare. Håller du med?

– Haha, nja bilden av kampsportare blir bättre och bättre och alla som har sett mig förut vet att jag inte är en sån fighter som tycker om att leka tuff. Man visar det man kan i ringen istället, det är inget personligt.

Hur har dina förberedelser sett ut?

– Ställt fokus på att verkligen vinna den här matchen, åkte till Thailand som sagt för att fokusera och det känns som att det verkligen gjorde mycket!

Hur ser du den här matchen på förhand. Hur är din inställning?

– Jag är riktigt hungrig, har förlorat de senaste två proffsmatcherna jag gått, så nu är jag hungrigare än någonsin att imponera!

Mycket tyder på att du är på en bra plats just nu fysiskt och mentalt. Stämmer det?

– Det stämmer väldigt väl, har min flickvän som stöttar mig enormt mycket, stora planer i framtiden och allt är grymt, så jag ska verkligen inte klaga!

Känner du av stödet från alla oss i Sverige?

– Det har ju inte varit så uppmärksammat att jag går match på en av världens största galor tyvärr men jag får det stöd jag behöver från klubbkamrater, från Sitmonchai, vänner, flickvän och så det känns bra.

 

Är det någon du vill passa på att tacka?

Jag vill verkligen tacka Sitmonchai Gym i Thailand för att jag fick komma dit innan matchen som alltid och fokusera, det är det bästa stället med de bästa människorna! Sen självklart Lex och Molle som tränar mig dag ut och dag in. Min flickvän för att hon orkar med mig nu när jag varit sjukt grinig inför matchen etc. Haha.

Om hur planerna är rent praktiskt efter denna match?

– Försöka läka skador från den här matchen så fort som möjligt för att fightas på RoK, att fightas på hemmaplan var det väldigt längesen jag gjorde så det kommer bli sjukt kul!


Streama matchen med Sanny och Kido LIVE här: https://abema.tv/now-on-air/fighting-sports Först måste man ladda ned VPN Unlimited-annars kommer du inte in på sidan!

fightcard

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer