Nyhet

Babak Ashti efter Superior Challenge: ”En enorm urladdning”

I lördags hölls Superior Challenge i Eriksdalshallen inför i det närmaste utsåld salong. Matcherna bjöd, precis som inramningen, på stor underhållning. Grundaren av Superior, Babak Ashti, var nöjd efteråt.

– Det var skönt att vara tillbaka till Stockholm, det känns nästan dumt att vi körde en Sverigeturné, säger Babak till budokampsport.se.

Svenska MMA-stjärnorna sprang över motståndet under Superior Challenge inför en entusiastisk publik i Eriksdalshallen.

Superior Challenge grundare Babak Ashti stod i vimlet efter galan och såg ut att ta in alla intryck som kvällen hade bjudit på.
– Jag tycker att matcherna var bra, produktionen var bra. Allt flöt på och jag är nöjd. Det här var en enorm urladdning, så bra kändes det.

Ashti har nu legat bakom fjorton Superiorgalor under snart tio år. Han har sett utvecklingen av MMA på nära håll.
– Första gångerna var ju att folket började hitta till MMA-galor, nästa steg var ju att UFC kom hit och tog sporten till en ny nivå. Nu känner jag att MMA har blivit lite mer kommersiell och accepterad av gemene man och attraherar mycket folk som man inte hade attraherat för åtta år sedan. Det känns som att sporten växer och att den har etablerat sig som en idrott.

Babak, du har ju varit en av de som verkligen jobbat hårt för att ge kampsportare en exponeringsyta. Hur mycket värmer det ditt hjärta att se stora tidningar liveuppdatera, viaplay som sänder galan och så?
– Det är klart att det känns bra. Det blir liksom värt mödan och slitet att galan blir uppmärksammad. Det har varit mycket motvind och då är det skönt att det går framåt också, och inte bara bakåt.

Och du, inga isländska vulkanmoln denna gång.
– Nej, inga isländska moln, inget golv som gick sönder. Ta i trä!

Text och foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer