Nyhet

Lina Länsberg: Från Battle of Botnia till UFC

I helgen går Lina Länsberg en historisk match där hon som första kvinnliga svenska fighter går match i UFC. Hon gör det dessutom som huvudmatch mot Cristiane ”Cyborg” Justino på UFC Brasilia. I Umeå såg vi Länsberg på Battle of Botnia 2015 där hon besegrade Lucie Pudilova i en av galans huvudmatcher.

battle-of-botnia-2    – Med Länsbergs match i UFC bevisar vi att vi lyckats med Battle of Botnias vision att vara en språngbräda för kvinnliga fighters till den internationella arenan, menar Tor Troéng, arrangör av Battle of Botnia. Det är fantastiskt att se en svensk MMA-stjärna tändas, och som arrangör är det förstås extra roligt att Battle of Botnia har fångat upp henne, fortsätter Tor.

Matchen mot Cristiane ”Cyborg” Justino går natten mot söndag.

   – Det är en tuff match för Lina men hon har egentligen allt att vinna och om någon ska vara orolig så är det Cyborg , säger Tor Troéng.

Battle of Botnia har en uttalad ambition att vara en språngbräda för nordiska fighters och förutom Lina Länsberg har även den populäre norske fightern Emil Weber Meek skrivit på för UFC. Årets upplaga av Battle of Botnia gala går av stapeln den 10 december och vilket förhoppningsvis kommer leda till att ännu fler nordiska fighters kan ta steget ut till de internationella arenorna.

Se matchen mellan Lina Länsberg och Lucie Pudilova här nedan:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer