Nyhet

VM i jujutsu till Malmö 2018

Det är klart. Den internationella jujutsufederationen (JJIF) tilldelade tidigt i morse svensk tid VM i jujutsu till Sverige och Malmö blir arrangörsstad. Detta meddelades under en kongress i Vietnam.

– Jag ser fram emot att Sverige återigen kommer att vara värd för ett stort mästerskap, säger förbundskapten Michael Kuntz till budokampsport.se.

Den svenska förbundskaptenen Michael Kuntz och domarbasen Emil Gustafsson, som också är två av dem som ligger bakom VM-ansökan, är på plats i Vietnam just nu.

michael_kuntz_emil_gustafsson

Det är en glad förbundskapten som budokampsport.se får tag i.
– Ett års arbete blev belönat med att vi fick VM. Det känns underbart att vi får tillbaka VM till Sverige.
– Tack för allt stöd från jujutsufederationsens styrelse, från RF, men framförallt från Emil. Han är en fantastisk person.

Stark svenskt landslag – elva VM-medaljer på två år
Senast Sverige arrangerade VM i jujutsu var 2008, men 2014 arrangerades junior-EM i Lund. Så Sverige har ett gott rykte som värdnation bland jujutsuidrottare.
– En del deltagare på kongressen här kom ihåg våra tidigare mästerskap och ser fram emot att vi återigen ska arrangera ett VM.

Rent idrottsligt är Sverige också en stormakt. Under de senaste två årens VM har landslagets skrapat ihop sammanlagt elva medaljer: två guld, tre silver och sex brons.

I Malmö är man mycket glada över VM-beskedet som kom i morse.
– Event in Skåne är mycket glada över att den långvariga relationen med Svenska Jujutsufederationen nu återigen burit frukt, säger Henrik Gidlund, Senior Project Manager på Region Skånes eventbolag Event in Skåne.

”Publiken kommer att älska det”
– Det är oerhört glädjande att vi får ännu ett världsmästerskap till Malmö, det stärker stadens evenemangsprofil ytterligare. Vi har en välfungerande arena i klassiska Baltiska Hallen och publiken kommer att älska det, inte minst eftersom kampsporten är så stark i Malmö, hälsar Malmö stads evenemangschef Attila Juhasz.

Text: Jonathan Broberg (budo.se)
Översta fotot: Jonathan Broberg
Foto i artikeln: Michael Kuntz

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer