Nyhet

Bildgalleri och semifinal-matchrapport från IMMAF African Open Championships

Det Svenska MMA-landslaget befinner sig just nu i Sydafrika där IMMAF African Open Championships pågår. Igår var det semifinaldags. Nedan följer ett bildgalleri från dagen följt av en matchrapport. Allt av Wahab Akman:

Serdar Altas (Sverige) besegrade Wade Kerspuy (Sydafrika) via enhälligt domslut.

Serdar var övertygande men hade lite nerver i början och hade en stel inledning, men var tekniskt bättre i det stående mot en “slugger”. Brottningen avgjorde då Serdar utan några större svårigheter tog matchen till marken och väl där kontrollerade han sin motståndare.

– Wahab Akman

IMG_1127

Serdar om matchen:

Jag var lite stel och var inte vaken. Jag gjorde inte som jag tänkt, men jag var bättre än honom och därför kunde jag vinna.

IMG_1048

Heytham Rabhi (Sverige) besegrade Riyaad Pandy (Sydafrika) via submission (Triangle choke). Rond 1, 1:09.

Heytham fick möta en afrikansk mästare. Matchen inledes intensivt och Heytham blev träffad av en hård vänster och blir därefter nedtagen. Väl på marken lyckas Heytham koppla på en triangel och säkrade låset och motståndaren klappade.

-Wahab Akman

IMG_1170

Heytham om matchen:

Han inledde hårt och bestämd, jag blev nedtagen men han hamnade i min värld där jag är trygg och han åkte på en August Wallén triangel.

IMG_1166

Sebastian Gonzalez (Sverige) besegrade Siddiq Bin Mahmood (Indien) via enhälligt domslut.

Sebastian inledde övertygande i första ronden och var bra stående kryddat med några snygga nedtagningar. Indiern, som såg ut att ha en thaiboxningsbakgrund jobbade sig in i matchen. Tredje ronden visade Sebastian att han var den överlägsnaste av de 2 och dominerade i markkontroll.

-Wahab Akman

IMG_1195

Sebastian om matchen:

Bra erfarenhet att gå 3 ronder och mina nedtagningar var grova.

IMG_1242

Tobias Harila (Sverige) besegrade Caleb Ridley (Sydafrika) via TKO. Rond 2, 1:02.

Tobias gick ut lugnt och kände av sin motståndare och vartefter ökade han tempot och träffade sin motståndare med hårda slag. Motståndaren försökte plocka ner Tobias men Tobias hamnade på topp. Motståndaren hotar med ett par lås underifrån men Tobias etablerar en tung ground and pound. Det blir panik i det sydafrikanska hörnet…

IMG_1343

I Rond 2 höjer Tobias tempot ytterligare och träffar sydafrikanen med hårda slag. Det blir klinch och och nedtagningsförsök där Tobias hamnar på topp. Tobias etablerar återigen en tung ground and pound och träffar hårt. Den sydafrikanska hörnan slänger in handduken och matchen avbryts.

-Wahab Akman

IMG_1335

Tobias om matchen:

Jag har sett matchen och jag följer planen. Jag gör det bra och jag är nöjd, man märkte att han fick panik, Jag var överlägsen överallt.

IMG_1299
Hoger Salih (Sverige) besegrade Reece Van Der Merwe (Sydafrika) via submission (Triangle choke). Rond 1, 1:53.

Hoger mötte en stark grappler. Hoger startade starkt i det stående och fick in några slag som tvingade Sydafrikanen att klincha. Sydafrikanen lyckades få ner Hoger på marken och hamnade i han hamnade i Hogers guard. Hoger kopplade enkelt på en triangel och efter att Hoger fått rätt vinkel så somnar motståndaren och domaren bryter.

-Wahab Akman

IMG_1402

Hoger om matchen:

Det var en bra fight men jag “submitta” honom.

IMG_1430

Stephen May (Sydafrika) besegrade Axel Karlsson (Sverige) via enhälligt domslut.

Axel inledde med hårda slagväxlingar och Sydafrikanen pressade något mer i den första ronden och fick in ett hårt slag mot levern i första ronden, varpå Axel tog ner motståndaren och det blev scrambel på marken. Andra och tredje ronden såg likadana ut där Axel hade mer energi på slutet men tyvärr räckte det inte till vinst.

-Wahab Akman

IMG_1447

Axel om matchen:

Det var en tuff match mot tuff motståndare. Han var stark och ville inte grapplas. Jag hade inte tillräckligt med energi att göra mina nedtagningar på slutet.

IMG_1471

Christoffer Hillsjö (Sverige) besegrade Andries Boshoff (Sydafrika) via enhälligt domslut.

Hillsjö var dominant i det stående och i clinchen. Han behöll lugnet och kontrollerade sin motståndare på samtliga distanser. Matchbilden såg i princip likadan ut i tre ronder- Hillsjö slog 2-3 slag varje gång när han var i clinch och därefter tog han ner Sydafrikan och kontrollerade honom där.

-Wahab Akman

IMG_1635

Rostem Akman (Sverige) missade vikten därför vann Scott Kenee (Sydafrika) via Walkover.

IMG_0898

Anders Ohlsson och Jörgen Hamberg. Lyckliga.

IMG_1313

Cornelia Holm och Besam Yousef coachar.         IMG_1620

Serdar Altas och Anders Ohlsson.   IMG_0918

Imorgon väntar final, läs mer HÄR.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer