ArtikelNyhet

Cornelia Holm: ”…Hade aldrig blivit nöjd med något annat än guld”

Cornelia Holm. Den andra damen i Sveriges MMA-landslag som plockade hem en guldmedalj i årets världsmästerskap. Medaljen fick hon ta emot av ingen mindre än Rodrigo Minotauro Nogueira. 

Fightermag.se har intervjuat Holm om hela VM-karusellen:

-Vad har varit din största styrka under turneringen?
Min största styrka under VM har varit att jag lyckats håll mig lugn och fokuserad hela tiden tror jag. Efter och mellan matcherna. Jag har inte firat nåt i förskott liksom utan hela tiden fokuserat om på nästa match. Det som har vunnit matcherna har nog mycket varit min brottning och förmåga att pressa i stående för att sen göra nedtagning.
-Om du fick ändra på något vad gäller dina prestationer, vad skulle det vara?
Hm… Jag hade två delmål under VM. Det första var att göra en hård huvudspark och det andra var att vinna en match på grund and pound. Jag gjorde inget av dessa två, så det hade jag ändrat om jag kunnat! 
IMG_8158
-Vilken match under turneringen är du mest nöjd över?
Finalen är nog den match som jag är mest nöjd med. Där fick jag slita ordentligt och kände extra stor press för att jag vunnit över henne innan.
-Hur laddar man upp inför en final?
Jag försöker att inte ens tänka på finalen dagen och timmarna innan. Bara spara all energi tills det är dags. Så jag försöker slappnade av, ha roligt och tänka på andra grejer som får mig att må bra. Sen när det är dags, då får man koppla på allt fokus. Det funkar bäst för mig iallafall.
-När min arm restes kände jag…
En sån sjuk lättnad! Jag hade höga förväntningar på mig själv och hade aldrig blivit nöjd med något annat än guld. Så när min arm for i luften blev jag mest lättad, lyckan kom först senare ?

-Vad betyder detta guldet för din karriär?
Jag vet inte riktigt än. Jag får se när jag kommit hem och landat lite. Jag hoppas dock att det kan hjälpa mig att ro i land ett fett proffskontrakt kanske!!
-Det perfekta guldfirandet…
Några öl och glas vin (eller champagne bara för att) med mina vänner och familj hade varit fint! Och dans! Gjorde misstaget att gå ut och dansa efter finalen i högklackat. När jag kommer hem blir det sneakers under firandet så jag kan dansa hela natten.

-Vad väntar härnäst?
Härnäst har vi en tävling i Sydafrika, Afrikanska öppna, i slutet av augusti. Därefter är det EM i November. Jag får se om jag åker på båda eller hur jag gör. Troligtvis tävlar jag som amatör året ut iallafall.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer