Nyhet

Irman Smajic: ”Hela jag ville explodera av lycka och glädje”

Efter en finfin insats under VM i amatör-MMA blev det slutligen Irman Smajic som plockade hem Sveriges enda guldmedalj på herrsidan. Smajic, som står för Sveriges bästa segervrål, har intervjuats av Fightermag.se.

-Vad har varit din största styrka under turneringen?

Min största styrka har nog varit att jag trott på mig själv, tack vare min familj och mina coacher. Framförallt har jag vågat släppa iväg min höger mycket mer bestämt.

-Om du fick ändra på något vad gäller dina prestationer, vad skulle det vara?

Skulle kunna ha ett ännu bättre game nere på marken, men det kommer ;)

-Vilken match under turneringen är du mest nöjd över?

Min semifinal match är jag nog mest stolt och nöjd över. Jag gick ut och var bestämd från början, ledde matchen dit jag ville och avslutade på en giljotin i första ronden efter 2 min och 40 sec.

image
-Hur har stödet hemifrån varit?

Stödet hemifrån har varit enormt, från familj och vänner och alla.
Många har gratulerat och önskat lycka till. Den största stödet har varit min sambo Alexandra och mina underbara döttrar Selma och Alma som stöttat och skickat lycka till pussar innan matcherna. Det har betytt supermycket.

-Hur laddar man upp inför en final?

Uppladdningen i finalen var speciell. Jag var med i finalen under EM i vintras och tyvärr var det mycket negativa tankar där vilket resulterade i förlust på grund av att jag koncentrerade mig mycket på vad min motståndare var bra på.
Nu var det mycket positivt och många tankar kring vad jag är bra på, vad som tagit mig hit, och självklart att tro på mig själv.

-När min arm restes kändes det…

som att hela jag ville explodera av lycka och glädje. Ville bara skrika rakt ut, vilket jag gjorde också ?

-Det perfekta segervrålet...

kommer efter finalen när man känner att man inte har nåt kvar att ge. När musklerna är helt utpumpade. Istället för att tänka på vad man ska göra så vrålar man ett stort vrål rakt ut som gör att alla som hör vet att man har vunnit. Och alla framtida motståndare blir oroliga..

-Vad betyder guldet för din karriär?

Vet ärligt inte vad det betyder. Har inte tänkt så långt. För 8-10 veckor sedan när jag låg hemma med ett brutet revben så trodde jag knappt att VM skulle bli av.
Nu står jag här med ett guld runt halsen och det måste väl betyda att jag gör någonting rätt. Det blir väl att fortsätta framåt och söka nya utmaningar.

-Det perfekta guldfirandet…

blir i 2 delar. Först hemma med min familj som jag längtar så sjukt mycket efter just nu. Mammas goda baklava – jag vet att den väntar på mig hemma. Jag missade en stor helg med mina nära och kära när jag var på VM, så det blir familjärt firande.

Sedan kommer det bli ett lite större firande ihop med mina träningskamrater på Kampsportcentret i Linköping för utan de så hade det inte funnits nåt VM guld.

13654177_846735265456901_1457408439854551536_n
-Väntar en proffskarriär härnäst?

Har ingen aning hur det blir med proffskarriären. Självklart är det lockande samtidigt som jag trivs riktigt bra i landslaget så som det ser ut idag.

Foto: Jonathan Broberg (omslagsbild), Anders Ohlsson (bild nr 2), IMMAF (medaljbild)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer