Krönika

MMA-landslaget: VM i Vegas del 1

Nu har vi ju visserligen fått resultaten från gårdagen redan, men här kommer i alla fall en rapport och bildkavalkad från Las Vegas av MMA-landslagets chefstränare Anders ”Taxi” Ohlsson.

Sjukligt lång dag igår… låg i sängen och skrev vid 23, men varit vaken sen 4 så jag somnade tyvärr ifrån, vaknade med telefonen i ansiktet nån gång under natten så jag försökte i alla fall . :-)

Men, men… nu 6 timmar senare sitter man pigg å glad och inväntar invägande fighters igen. Dag två är igång.

FullSizeRender-3

Svårt att hinna rapportera resultat innan de når hem till Sverige så får fokusera mer på känslan i truppen, hur allt fungerar… lite backstagereportage helt enkelt.

Som sagt tävlingsdag 2 är på intågande men vi har varit på plats i snart en vecka. Första dagarna har ägnats åt att anpassa sig till tidsomställningen och kanske framförallt klimatet, det är otroligt varmt med en snittemperatur på 42 grader. En hel del slappande men med korta intensiva träningspass och ständig koll på att vikten ligger där den ska.

FullSizeRender-4

Vår första landslagssamling var i söndags kväll då hela truppen hade anlänt men vi var fortfarande utspridda på olika hotell.

Så lite kramkalas innan vi gick igenom vad som komma skulle och den infon vi dittills hade fått.

Stämningen i truppen var och är grymt bra, det här är ett så sjukt härligt gäng. Avslappnat och skämtsamt när det är tillfälle för det men alla växlar om till allvar och fokusering när det gäller att prestera i buren. Har svårt att tänka mig ett bättre sällskap att uppleva det här äventyret med!

FullSizeRender

Måndagen gick i administrativt tecken då inskrivning och invägning skulle ske. Hotellrum skulle fördelas och senare på kvällen var det regelgenomgång och lottning med välkända namn som domaren Marc Goddard, José ”Shorty” Torres och Dan ”Outlaw” Hardy.

Så igår var det då äntligen dags för allvar då 2016 års VM drog igång. Fem svenskar skulle äntra buren och var mer än redo att leverera.

Resultaten har ni förmodligen redan sett, Serdar och Oskar förlorade tyvärr efter hårda fighter medan Rostem, Daniel och Tobbe vann och är vidare till dag två.

IMG_7994

Det blir en bergochdalbana av känslor en sån här dag, man får känna ofantlig glädje när våra killar och tjejer vinner men samtidigt då motsatta känslor när de förlorar. Man vet hur hårt alla kämpat för att nå hit, för att prestera på topp och knipa de efterlängtade medaljerna. Det är tufft att se när drömmarna för stunden grusas, trots att man gav allt och fightades med hela sitt hjärta.

Men oavsett matchernas utgång får man alltid känna stolthet över våra fighters! Dom är verkligen hur grymma som helst som klarar att prestera på topp under den press och nervositet de känner men kanske framförallt under de förväntningarna de har på sig själva.

IMG_7989

I skrivande stund droppar våra fighters förbi för att väga in och gå igenom läkarkollen. Vi har 6 kombattanter som ska in i buren under dagen och känslan efter gårdagen är bra. Nu ska vi cementera oss i världstoppen i MMA!

Go Team Sweden!
Anders ”Taxi” Ohlsson

Resultat dag 1
Inför dag två

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer