Nyhet

Gunnarsson föll i titelmatchen mot fransyskan

Uppgörelsen om WAKO PRO-titeln avgjordes i fredags där Therese Gunnarsson försvarade och Anissa Meksen från Frankrike utmanade.

Det krävdes fem ronder för att kora en vinnare under Monte-Carlo Fighting Masters i Monaco, i matchen mellan Therese Gunnarsson och Anissa Meksen. Svenskan hade chans att bli historisk genom att som förste svenska någonsin försvara sin WAKO PRO-titel. Tyvärr blev det inte så. Gunnarsson beskriver själv utgången i matchen som rättvis där Anissa Meksen stod som segrare och ny titelinnehaverska.

Bortsett från detta gästspel inom kickboxningens absoluta finrum så är Therese vanligtvis verksam inom thaiboxning. Men, när chansen att försvara titeln dök upp tvekade hon alltså inte att ta den och såg det som något hon inte kunde låta passera.

– Jag hade ju kunnat tacka nej till matchen, men jag är alltid sugen på att utmana mig själv, sa Gunnarsson inför matchen hon tyvärr förlorade.

Trots att hon inte försvarade sin titel så är hon ändå till viss del redan historisk då hon tillsammans med Caroline Ek är den enda som ens lyckats vinna en titel inom organisationen.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer