Nyhet

Ikväll kan Therese Gunnarsson skriva kickboxningshistoria

I kväll, under Monte-Carlo Fighting Masters, försvarar Therese Gunnarsson sitt WAKO PRO-bälte mot utmanaren och världsettan Anissa Meksen. En vinst för Gunnarsson skulle göra henne historisk som svensk.

Kampsportsvärlden är liten men detta till trots så finns det så många mästare och mästarinnor att det är lätt att tappa räkningen. Bland alla dessa män och kvinnor finns den meriterade Therese Gunnarsson som ikväll försvarar sin WAKO PRO-titel i kickboxning mot den topprankade fransyskan Anissa Meksen.

Therese har, inför kvällens titelförsvar, beskrivit sitt franska motstånd som en atlet, nästan helt utan uppenbara svagheter, som förmodligen kommer stå för det svåraste matchmotståndet i karriären. En utmaning hon verkar mer taggad än nervös inför.

– Det är klart att det är häftigt att få chansen att skriva idrottshistoria, men det är inget jag direkt tänkt på inför den här matchen. Jag är underdog, men ska hon ta titeln från mig ska hon fan få jobba för det.

– Jag hade ju kunnat tacka nej till matchen, men jag är alltid sugen på att utmana mig själv. Och det här blir en verklig utmaning, säger Gunnarsson till Budokampsport.

Bortsett från denna 32-åring från Helsingborg så har endast Caroline Ek lyckats med bedriften att ens vinna en titeln från organisationen WAKO som räknas som kickboxningens mest prestigefyllda organisation. Om Gunnarsson går segrande ur mötet så blir hon alltså historisk som första svensk att någonsin lyckas försvara en WAKO PRO-titel.

Kontakt
elin.bergvik@fightermag.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer