Gustafsson erbjuder sig som ersättare för Johnson

Efter att Anthony Johnson dragit sig ur matchen mot Glover Teixeira så står nu matchen och väger i luften. Alexander Gustafsson har nu uttryckt ett intresse för att hoppa in som ersättare.

I förra veckan stod det klart att Alexander Gustafsson återigen kliver upp i oktagonen – mot Jan Blachowicz på UFC Hamburg den tredje september. En fight som han under en svensk presskonferens sa sig ha väntat på länge.

Matchnerven verkar onekligen aktiverats då Gustafsson nu även ställt sig till förfogande mot Glover Teixeira som i dagsläget står utan motstånd till UFC on FOX 20 den 23 juli. Detta efter att Anthony Johnson dragit sig ur fighten mot Teixeira på grund av ”family matters”. Teixeira och Gustafsson har tidigare varit planerade att mötas för ett drygt år sedan. Alex tvingades då lämna återbud till fighten på grund av en ryggskada.

I snitt har Alex gått match ungefär en gång per år under de senaste fem åren, bortsett från året 2015 då ha mötte både Anthony Johnson och Daniel Cormier. De matcherna är också hans senaste dubbelförluster. Realistiskt sett så borde Gustafsson inte bli erbjuden att ersätta Johnson då han redan är bokad på ovannämnda gala i Hamburg. Men ni vet vad man brukar säga: människan spår & Dana White rår.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer