Nyhet

Alex Gustafsson möter Jan Blachowicz på UFC Hamburg

He’s back. Det var så UFC via sociala medier valde att formulera faktumet att Alexander Gustafsson numera lagts tills på matchkortet till UFC Fight Night i Hamburg. Så folks lägg till den 3:e september i kalendern, då beträder The Mauler tysk mark.

Det var runt 09-tiden, svensk tid, som UFC  gick ut med nya matcher till UFC Hamburg. Bland dessa fyra namn återfinner vi bland annat Alexander Gustafssons. En matchning som säkerligen kommer spränga av locket på ett tryckkokande MMA-Sverige. Den andra matchen som offentliggjordes var för övrigt ett möte mellan Brad Pickett och Henry Briones.

Gustafsson (16-4) kommer möta Jan Blachowicz (19-5) på tyska Barclaycard Arena och datumet är sedan gammalt den den 3:e september. En gala där fler svenskar gör honom sällskap då Ilir Latifi (13-4) möter Ryan Bader (21-5), Reza Madadi (14-4) möter Rustam Khabilov (19-3) och Jack Hermansson (13-2) möter Scott Askham (14-2).

Alexander kommer senast från två raka förluster. Den första mot Anthony Johnson och den senare i mötet mot nuvarande interimmästaren Daniel Cormier. Frågan vi alla nu ställer oss är givetvis om Gustafsson nu lyckas resa sig för att den gång besegra sitt motstånd, efter sina uttalade motivations problem? Själv verkar han motiverad då han skriver på sina Facebook att

”It’s on, me against my Polish friend Jan Blachowicz at UFC Hamburg. Cant wait to get back in that cage. See you guys in Germany”.

Men, vad tror ni?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer