Nyhet

Fossum segrade, trots ReberFeber

Stadion Fight Night III är nu i böckerna. I galans huvudmatch väntade en match om WKN:s Skandinaviska bälte i -79,4 kg. Där möttes Norge och Sverige i en match som varade i knappt två ronder.

”Trasiga bromsar” hade svensken sagt till mig innan matchen. Med andra ord – full fart framåt.

Full fart blev det. Publikmassan låg inte heller på latsidan. Engagemanget var stort. Stödet var stort. För svensken givetvis. Vilket visade sig genom skrik och rop.

Inledningsvis såg både Anders Fossum och Reber Alwand starka ut. Det utväxlades tunga sparkar från bägge fighters. Fossum bjöd på många slag o tunga högersparkar. Alwand låg inte heller på latsidan. Han var den som drev på och ledde matchen. Den intensiva slagutväxlingen fortsatte även in i andra ronden.

I andra ronden chockades publiken av en spinning backfist som släckte ljuset för Alwand. ”En karmapunch och ren otur” sa Fightermags reporter Daniel Beronius. Hamza Bougamza instämde. Det blev tyst som i en kyrka.

image

Men det är därför kärleken för thaiboxing är så stor för många. För allting kan hända. You win some, you lose some. Och du kommer tillbaka starkare. 

Det blev slutligen 22-årige Anders Fossum som vann bältet i -79,4 kg. Grattis till bältet, önskar fightermag. Alwands ord efter matchen:

Det är inte över.

image

 

 

Foto: Daniel Beronius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer