EM-silver till Nikita Glasnovic

Nikita Glasnovic tog sig hela vägen till final i taekwondo-EM i Montreux. Där blev brittiskan Jade Jones för svår och svenskan fick nöja sig med silvermedaljen.

21-åriga Nikita Glasnovic – som tävlar för Malmöklubben Toigye – är sedan tidigare klar för sommarens OS i Rio. Svenskan inledde torsdagens EM-tävlande i 57-kilosklassen mot kroatiskan Bruna Vuketic, avgjorde i tredje och sista ronden och vann med 3–0. I kvartsfinalen besegrade Glasnovic serbiskan Aleksandra Radmilovic med klara 6–0 och i semifinalen väntade Raheleh Asemani från Belgien. Här var Nikita Glasnovic i underläge, 0–3, i andra ronden, men vände och vann till slut med 5–4 efter en stark forcering i slutronden.

I finalen hamnade svenskan i underläge och Jade Jones gick fram till 6–0 i andra ronden. Segersiffrorna blev till slut 11–5 till brittiskan.

 TT
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer