Nyhet

Skadedrabbat svenskt thaiboxningslandslag inför VM

Med endast en vecka kvar till det historiska världsmästerskapet i thaiboxning på svensk mark fortsätter hemmalandslaget att drabbas av skador.

Det är det stora VM-hoppet Sanny Dahlbeck som nu har meddelat både via Budo och Kampsportsförbundet, samt sin Facebook-sida, att han kommer att avstå thaiboxnings-VM i Jönköping. Det är en förkylning, samt pollenallergi som sätter stopp för den svenska stjärnan. Dahlbeck hade sett fram emot ett VM på hemmaplan, men det får tyvärr vänta.

Mario Cartagena fick ersätta Samuel Bark i denna VM-trupp, men nu har han skadat sig. Det gäller en sträckning i baksida lår, som gör att även Cartagena missar VM. Tidigare hade även Hamza Bougamza tagit samma beslut då ett skadat högerknä begränsat honom från hårdträning. Dessutom har Rinkeby-talangen sin MMA-debut bokad i början på nästa månad.

Övriga ändringar i landslagstruppen:

H -86kg: Erik Berglund ersätter Patrik Loverfeldt

H -63kg (B-klass): Emil Flystam ersätter Kevin Mickelsson 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer