Nyhet

Jennifer Österlin avböjer VM-plats

Efter en lång, personlig kamp tog hon SM-guld i -71kg under SM i Varberg. När sverigerepresentanterna inför hemma-VM presenterades fanns dock inte hennes namn med. Nu berättar hon varför.

Efter hennes medverkan i SVT:s sportsändning för en tid sedan så blev nog de flesta varse om den mycket svåra och omfattande comebacksatsning som Jennifer Österlin bedrivit. En efterhängsen blodförgiftning ledde nästan till amputering och nu vill Österlin vila, så även från världsmästerskapen i thaiboxning. Även fast det är på hemmaplan.

”…nu är det dags för mig, min kropp, min familj och inte minst mitt huvud att få en mycket välbehövlig paus ett tag. Och det känns helt fantastiskt. Och då är det det man ska göra… precis exakt det hjärtat säger till en. Så får man ta resten sen. Som alltid – den enda vägen är fram”, säger Österlin till budokampsport.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer