Nyhet

Nike dumpar Manny Pacquiao efter homofobiskt uttalande

Manny ”Pacman” Pacquiao har minst sagt hamnat i ett stycke blåsväder. Efter att ha uttryckt att ”Gay people are worse than animals” och därefter refererat till bibeln som källa så tappar Pacman en av sina största sponsorer.

Det finns roliga saker att hamna i mediadrev över och så finns det riktigt tråkiga saker att hamna i mediadrev över. Till den sistnämnda kategorien räknas nog Manny Pacquiaos starka uttalande om homosexuella som gett eko ända upp till Nike’s kostymkorridorer där de, på grund av detta, valt att säga tack-och-hej till Pacman.

Men vad säger en för att Nike ska dra öronen åt sig?
Då säger en följande.

”It’s common sense. Will you see any animals where male is to male and female is to female?” he said. “The animals are better. They know how to distinguish male from female. If we approve [of] male on male, female on female, then man is worse than animals”.

I Manny Pacquiaos hemland Filippinerna, Asiens mest katolska land, är samkönade äktenskap inte tillåtet varken av staten eller kyrkan. Efter att Nike valt att steka kontraktet med Pacman så twittrande han följande.

”I’m sorry for everyone who got hurt due to my comparison of gay people (homosexuals) to animals. It was my mistake. Please forgive me for those who I’ve hurt,” he said. “But this does not change my position against same sex marriage. That’s what I believe. My only mistake is comparing gay people to animals”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer