Nyhet

Intervju med Sanny Dahlbeck inför SM-finalen

Sanny Dahlbeck är ett namn på mångas läppar, inte minst här i Varberg där SM i thaiboxning äger rum. De flesta vet vem han är, till och med servitriser på restauranger, och inte är det konstigt. Han charmar omvärlden med sina fighting-skills, men inte bara det. Han är även supertrevlig, både mot barn och vuxna.

Nu var det ett tag sedan Dahlbeck ställde upp i SM, och jag kunde inte låta bli att le när jag såg honom äntra ringen igår. Nu är han i SM-final, och Fightermag har fått intervjua honom.

Hur upplever du nivån på SM rent allmänt?
I år har jag sett några som jag tycker är riktigt duktiga. Kul att se att det går framåt i utvecklingen för svensk thaiboxning!
Är du nöjd med din insats so far?
Ja då det är jag. Fick en hård första match men där gjorde jag bara vad jag skulle. Han (Magnus Andersson) var tuff men jag kände att jag hade matchen rakt igenom tills jag avslutade! Har du hunnit titta något på de andras matcher och är det någon du är speciellt imponerad utav? Jag är riktigt imponerad av Costantino Nanga som tävlar i -75 kg, riktigt snygg, avig stil med snygga rörelser och precision!
Hur tycker du om nivån på domarna i år?
Väldigt blandat, domare ska ha cred för att det är ett väldigt svårt jobb de gör, men ganska grundläggande är en känsla för fighting, man kan inte stå för nära, eller för långt bort. Man måste vara redo att slänga sig in när drt behövs. Såg många poängavdrag idag som jag tycker att domaren borde ha varit snabbare fram eller brutit ordentligt. Det räcker inte med ett litet klapp på ryggen och säga ”stop”. Men i stora drag är jag nöjd!
Varberg då? Vad säger du om den här staden?
Jag har varit här i Varberg många gånger och jag tycker staden är fin! Pelle är en person som ligger mig varmt om hjärtat. Han gör så mycket för svensk thaiboxning och det är alltid kul att se honom här samt gamla vänner man hängt med på mästerskap och dylikt!
Du kommer gå stora proffsmatcher i år. Är det här lite uppladdning för dig eller hur ser du SM? Kommer du vara med på VM är tanken?
Enda anledningen jag går SM är första få VM-platsen, vill representera Sverige i år eftersom att det är på hemmaplan, men jag fick inte platsen om jag inte ställde upp och vann SM, därav anmälde jag mig.
Upplever du någon skillnad på SM sen sist du ställde upp? 
Nja, inte riktigt så, nivån har blivit högre i vissa viktklass er men vi behöver utvecklas tillsammans ännu mer! I min viktklass vet jag att folk har mycket (om inte för mycket) respekt för mig, men det är kul att se när någon verkligen vill spöa mig, det uppskattar jag!
 Lycka till!
Foto: FighterInterviews
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer