Nyhet

Intervju med Hamza Bougamza inför SM-finalen

Storfavoriten Hamza Bougamza har vunnit fyra SM-Guld i rad (60 kilosklassen). I årets thaiboxnings-SM ställde han upp i 63,5 kilosklassen istället för det vanliga, 60 kg. Där är han återigen i finalen. De senaste två åren har han mött Rafaat Al-Maliki i finalen, men i år korsades deras vägar redan i kvartsfinalen då de bägge gick upp en viktklass. Att se Hamza fightas är som att se på dans. 24-åringen dansar avslappnat omkring i ringen och bjuder på show. Vi har fått en pratstund med honom

Vad tycker du om din insats so far?

Jag har presterat bra varje match där jag kommit in i varje fight med ett självförtroende,erfarenhet på topp som jag tror kan ta mig hela vägen om de har tagit mig ända hit.

Vad är ditt främsta mål med att ställa upp på SM? Är det att tävla på VM eller är det mest för att vinna igen?

Jag tar alltid ett steg i taget och 5 SM guld är sweet.. Sen att ta de i olika viktklasser är ännu mer prestige. Jag gillar siffran 5. Men sen så får man lägga ribban högre och se om de lyckas bli ett VM på hemma plan där man kan få prestera mot Världen på hemmaplan med stöd från svenska folket.

Har du hunnit se några matcher och vad är ditt intryck?

Jag tycker att SM i år håller så grym standard, jag tror inte att vi haft den här standarden nånsin och det är grymt att vi höjer nivån på tävlingar i Sverige och förbereder varandra på bästa möjliga sätt för framtida galor och mästerskap internationellt, genom att möta dom bästa i Sverige

Vilka coacher har du med dig?

Mina huvudcoacher är Sasha och Ardy och Dada är assisterande coach

Har du hunnit se något av Varberg och vad är ditt intryck?

Har inte hunnit se så mycket de har varit att man får a sig till arenan o varit där hela dagarna sen när man kommer hem så är de bara att hålla koll på vikten och vila inför morgon dagens fight eller fighter. Men ska se till o se mig runt i staden efter SM

Inspireras du mycket av att gå SM?

Ja jag inspireras av alla bra fighters med olika stilar och ibland man kan se nån göra något i ringen som man kan sno och utveckla eller så och man inspireras att vilja kriga mer när man ser nån kriga

Hur känns det att själv inspirera många både här och i orten?

Det känns bra att Gud har satt mig i en postition där barn o ungdomar och till och med äldre blir inspirerade Av mig.. För jag har själv varit ett knas barn och gjort dåliga saker förut och mycket för att jag såg upp till dåliga människor de fanns inga bra förebilder när jag växte upp.. Så de lätt att hamna snett df försöker jag visa barnen en annan väg och ta med mig så många som möjligt bort från gatan o kriminalitet som vissa glamouriserar. Att de ska va nice o sitta inne o ”the good sir young” i allt annat skit snack som ungdomar går på alldelles för lätt.. Jag försöker bara vara den bästa förebilden och hjälpa och ta ned så många jag kan mot toppen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer