Nyhet

Elina Nilssons thaiboxningstid är över

Hon var anmäld till thaiboxnings-SM för att delta i -71kg. Istället för att tävla kommer hon att coacha, detta efter att Nilsson tidigare gått ut med att hon nu avslutar sin elitidrottskarriär.

SM i thaiboxning pågår i skrivandes stund i Varberg. Där närvarar Elina Nilsson men inte för att tävla utan för att coacha. Nilsson gick nämligen i dagarna ut med att hon avslutar sin framgångsrika thaiboxningskarriär. En karriär där hon vunnit medalj på alla internationella mästerskap som hon deltagit i.

Beslutet har hon tagit efter att hon erbjudits en tjänst som gör det mycket svårt att fortsätta sin elitidrottssatsning.

”Min känsla är bra. Jag har haft en lång och framgångsrik idrottskarriär och då jag står inför nya utmaningar är det rätt läge och nödvändigt att kliva av för att ge plats åt annat. Jag har efter ett års rekryteringsprocess blivit erbjuden en ny tjänst som omöjliggör en fortsatt idrottssatsning. Jag har vunnit alla titlar jag satte som mål, och som kronan på verket VM-guld två år i rad. Jag är nöjd, säger Elina till budokampsport.”

Tack för allt och lycka till med allt, Elina!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer