Nyhet

Svenskt U21-brons i karate

Som vanligt fortsätter svensk kampsport att skörda medaljer. I helgen kammade Lisa Rasmusson hem ett brons, under U21 EM i karate på Cypern.

U21, kadetter samt juniorer har under helgen tävlat i det europeiska mästerskapen i karate. Bland de tävlande lyckades Lisa Rasmusson ta bronset i viktklassen -68 kg. Sundvallstjejens medalj får räknas som hennes internationella genombrott. Ett viktigt steg i takt med att hon närmar sig tävlan som senior.

”Vi har följt Lisa under en längre tid, sedan hennes tid som elev på Karategymnasiet, och sett en lovande talang med många bra prestationer bakom sig. Det är riktigt kul att det internationella genombrottet äntligen kom”, säger generalsekreteraren för Karateförbundet, Sarah Wennerström .

Sarah Wennerström ser även Lisa Rasmussons vinst som fortsatt god bekräftelse på att svensk karates utveckling går åt rätt håll.

”Det är andra året på rad vi tar medaljer på J-EM, en trend vi inte sett sedan 80-talet och som vi hoppas håller i sig. Vi har många unga förmågor som träder fram nu och har ett stort förtroende för nuvarande landslagsledning”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer