Elin Johansson tog sitt tionde guld

SM-veckan är slut och för Elin Johansson från klubben Shoo Shim så blev det guld nummer tio. Ali Khavari tog sitt första SM-guld, efter att han för fyra månader sedan flytt till Sverige från Afghanistan.

Taekwondosveriges största stjärna är utan tvekan Elin Johansson från Skellefteå. Förutom att hon i dagarna, officiellt, blev klar för OS så säkrade hon även den svenska tronen under årets SM-tävlingar. Som vanligt värderade hon vinsten högt efter att hon vunnit över Casandra Ikonen via teknisk överlägsenhet, med 12-0.

”Som alla guld. Det spelar egentligen ingen roll var dom är. Att vinna, det är det bästa som finns”, säger Elin.

En annan glädjande vinst erhölls av Ali Khavari som vann guld i H-klassens 68kg. För blott fyra månader sedan så kom Khavari till Sverige efter han flytt från Afghanistan.

När har slutligen landade i Göteborg så började han träna taekwondo på klubben WTF Lejon i Angered. Helgens guldvinst plockade han hem mot Faradin Habibi med siffrorna 11-7. Nu drömmer han om större mästerskap.

”Jag drömmer om att få vara med i OS”, säger den nyblivne svenska mästaren till SVT Sport.

Här hittar ni taekwondons SM-finalmatcher!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer