Nyhet

Veckans matchningar: v 1 – 2016

Veckans matchningar är ett återkommande segment som har införts på Fightermag.se sedan årsskiftet. Tanken är att samla alla matchningar under samma tak för att underlätta för dig som läsare. Varje vecka publiceras en länk som uppdateras i takt med att matchningar utannonseras, och i slutet på varje vecka sammanställs alla matcher.

 

UFC Fight Night 81 – 17 januari

Fjädervikt: Luke Sanders vs. Maximo Blanco

Maximo Blanco (12-6) har varit bokad för match under UFC Fight Night 81, men stod ett tag utan motståndare efter att hans tänkta motståndare, Dennis Bermudez, skadat sig. Nu har obesegrade Luke Sanders (10-0) signat med UFC, och tar matchen med kort varsel.

One FC 36 – 23 januari

Bantamvikt: (C) Bibiano Fernandes vs. Kevin Belington 

One FC:s titelhållare i bantamvikt, Bibiano Fernandes, försvarar sitt bälte mot Kevin Belington. Titelhållaren kommer från en vinstsvit på tio raka vinster och har endast förlorat tre av sina 21 proffsmatcher. Ena är bland annat mot Urijah Faber.

UFC on FOX 18 – 30 januari

Weltervikt: Randy Brown vs. Matt Dwyer

Obesegrade Randy Brown, som endast gått match inom Ring of Combat, gör sin UFC-debut. Brown har sex gångna matcher, varav sex avslut. Han motståndare, Matt Dwyer, har tre UFC-matcher men kommer från en domslutsförlust mot Alan Jouban.

UFC 196 – 6 februari

Lätt tungvikt: Misha Cirkunov vs. Alex Nicholson

Alex Nicholson äntrar för första gången UFC:s oktagon, och tas emot av Misha Cirkunov som redan erfarit debutkänslan i oktagonen. Cirkunov vann sin UFC-debut i somras då han mötte Daniel Jolly som han avslutade kvickt i första ronden. 25-årige Nicholson gör sin UFC-debut med med en vinstsvit på fem raka vinster.

Fjädervikt: Artem Lubov vs. Alex White

TUF 22 finalisten, och Conor McGregor:s träningskamrat, Artem Lubov ställs mot Alex White i sin andra UFC-match. White går sin fjärde match inom organisationen där han har ett record på 1-2.

Bellator 149 – 19 februari

Lätt tungvikt: Emanuel Newton vs. Linton Vassell

Linton Vassel är ett namn som gästat svensk mark. Han mötte nämligen Matti Mäkelä under Superior Challenge 6. Under Bellator 149 kommer han att ställas mot den före detta titelhållaren Emanuel Newton i en re-match. Första mötet skedde i oktober förra året, och då vann Newton via RNC i femte ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer