Nyhet

Intervju med Linus Andersson – Världens längsta mellanviktare?

Han är kanske världens längsta mellanviktare, och förbereder sig just nu inför sin andra proffsmatch. Matchen bevittnas under Trophy MMA 7, på lördag. Fightermag har intervjuat Linus Andersson – boxaren som sadlade om till MMA.

I skrivandets stund är du endast ett par dagar ifrån din andra proffsmatch inom MMA där du kommer möta PRO-debutanten Mikkel Kasper.

– Hur har uppladdningen varit?

Det har varit en kanonbra uppladdning, har tränat för denna matchen 8 veckor och känner mig väl förberedd. Kroppen är hel och jobbet är gjort.

– Vad vet du om din motståndare?

Han är dansk mästare och även världsmästare som amatör, i övrigt vet jag inte så mycket. Ser väl rätt bra ut i grappling och nedtagning tycker jag.

– Hur känner du med att du faktiskt redan har gjort din proffsdebut, till skillnad från honom som gör sin pro-debut? Har du något övertag?

Det tror jag inte, han är väl rätt meriterad som amatör, skillnaden är inte så stor förutom matchtiden.

– Varför valde du övergången från boxningen till MMA?

Det var lite av en slump, kollade en del på MMA och ville testa. Jag hamnade i ett bra gäng som jag trivdes med nere i Malmö där jag bodde då (Frontier MMA). Det var kul så jag fortsatte träna sen har det rullat på.

– Övergången till MMA har varit framgångsrik och du har vunnit SM-guld i Shootfighting 2012, men du har även vunnit grapplingligan både som nybörjare och fortsättare. Känner du att du har ett allround-game eller är boxningen fortfarande ditt starkaste vapen?

Jag tycker nog att jag har min spets inom boxningen men alla motståndare är olika och man måste anpassa sig varje match. Jag har fler vinster på submission än både KO/TKO och domslut.

– Vad skiljer dig från andra fighters stilmässigt? Beskriv.

Jag har en extrem kroppstyp. Har aldrig sett en längre mellanviktare, det är nog min främsta fördel och min största nackdel samtidigt. Det innebär att det finns vissa tekniker jag gör som inte andra utför och vice versa.

– Numera har du ett hem på Epic Fight Club i Göteborg, men du har ju flyttat runt en del. Ett tag tävlade du även för Frontier MMA i Malmö. Känner du dig på hemmaplan nu inför matchen på Trophy?

Ja det känns lite så. Frontier var min första och enda klubb innan flytten till Göteborg och Epic Fight Club. Det var mindre än ett år sen jag lämnade Malmö för Göteborg så det känns lite som att komma hem när alla gamla vänner kommer och kollar.

Slutligen vill jag tacka alla mina coacher som jobbat med mig under året Rafa ”Butcher” Macedo, Åke Bergvall, Babak Nejad, Lionel och Mange. Stort tack även till Epic Fighitng och WNT sports som stöttat mig för denna match och alla mina träningskompisar som kommer varenda pass och grindar! Ni vet vilka ni är!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer