Nyhet

Luke Rockhold om vändpunkten i hans MMA-karriär

Det har gått över två år sedan Luke Rockhold gjorde sin UFC-debut där han ställdes mot Vitor Belfort. Rockhold kom till UFC med nio raka vinster (7 via avslut) efter en femårig framgångsrik karriär i Strikeforce. Det visade sig att vinstsviten skulle brytas redan i debuten, och amerikanen fick se sig besegrad via knockout redan i första ronden.

Resan fortsatte, och nu har den nykrönte titelhållaren i mellanvikt fem raka vinster – alla via avslut. Förra veckan avslutade han UFC:s (dåvarande) titelhållare i mellanvikt, Chris Weidman, i tredje ronden. Via en podcast berättar Rockhold att han Belfort för knocken, och menar att det var vändpunkten i hans MMA-karriär.

All the weight came on my shoulders at that time, but it was the best thing that ever happened to me. If you look at how I carried myself after that fight and how much better I’ve gotten from that, I was a kid then and I matured so much more in and outside the cage. That fight was everything to me. I’m so thankful I got kicked in the head. Thank you (Belfort), thank you but I’m gonna fucking kill you

Så här såg det ut den 18 maj 2013

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer