Nyhet

Luke Rockhold om vändpunkten i hans MMA-karriär

Det har gått över två år sedan Luke Rockhold gjorde sin UFC-debut där han ställdes mot Vitor Belfort. Rockhold kom till UFC med nio raka vinster (7 via avslut) efter en femårig framgångsrik karriär i Strikeforce. Det visade sig att vinstsviten skulle brytas redan i debuten, och amerikanen fick se sig besegrad via knockout redan i första ronden.

Resan fortsatte, och nu har den nykrönte titelhållaren i mellanvikt fem raka vinster – alla via avslut. Förra veckan avslutade han UFC:s (dåvarande) titelhållare i mellanvikt, Chris Weidman, i tredje ronden. Via en podcast berättar Rockhold att han Belfort för knocken, och menar att det var vändpunkten i hans MMA-karriär.

All the weight came on my shoulders at that time, but it was the best thing that ever happened to me. If you look at how I carried myself after that fight and how much better I’ve gotten from that, I was a kid then and I matured so much more in and outside the cage. That fight was everything to me. I’m so thankful I got kicked in the head. Thank you (Belfort), thank you but I’m gonna fucking kill you

Så här såg det ut den 18 maj 2013

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer