Nyhet

Martin Svensson om chansen från UFC

– Det känns fantastiskt bra, säger en uppspelt och glad Martin Svensson om nyheten att han ska gå match i UFC London den 27 februari.

Nu kommer du möta din lagkamrat från TUF 22 David Teymur, är det en fight ni har efterfrågat?

”Nej det är UFC helt och hållet som skött det. Det ska bli spännande, jag har aldrig mött någon som jag känner på det här sättet. Det har varit diskussioner, men inget man riktigt vågat tro på. Jag visste bara någon dag innan det blev officiellt.”

Ni var i Conor McGregors lag, en man som verkligen går all in för att sälja sina matcher, ska vi förvänta oss en uppsnackning mellan dig och Teymur i samma stil?

”Haha nej, nej, jag tycker David är en fantastisk människa och skulle inte kunna säga något ont om honom. Det kan verka som att jag är mer erfaren om man kollar på mitt MMA- record, men då ska man ha i åtanke att David är väldigt erfaren inom Thaiboxning på toppnivå.”

Jo, er matchup andas lite kriget mellan antikens Sparta och Athén, den ena staten slogs till sjöss och den andra till lands, så var skulle de mötas?

”Kul liknelse, men visst det är ingen hemlighet att jag är grapplern och han är strikern. Han har sin grund i Thaiboxningen och behöver i princip bara hålla igång tajmingen där, medan den sidan är något jag slitit hårt med de senaste fem åren.”

”Grapplingen sitter mer naturligt hos mig, men jag vet också att bådas game har utvecklats mycket under hösten. Det kan ha hänt en hel del hos båda sedan vi tränade ihop, men visst kan vi varandra ganska bra. Våra matcher finns på youtube, vi är i samma land så visst är det lättare att få koll än annars.”

Senast vi talades vid sa du att du inte trodde att du någonsin kommer kunna försörja dig helt på kampsporten. Är det dags att lägga de tankarna på hyllan?

”Jag pluggar heltid och ska göra klart min master i idrottsvetenskap och dessutom jobbar jag halvtid. Nu kommer jag tack vare matchen att kunna släppa jobbet i ett halvår och helt gå upp i träningen. Men jag ser realistiskt på det, det är tufft att livnära sig på MMA. Nu gäller det ett kontrakt på en match och då blir det fullt fokus på det.”

Ganska snart dessutom, den 27 februari är det dags, det blir bara 2,5 månads förberedelse och så får du väl stå över julmaten?

”Naaaj! Inga problem, jag kommer kunna få i mig lite julmat också. Annat var det när jag tävlade i 66 kg och det oftast var match kring julhelgen. Minns inte när jag var ledig över jul senast. Tiden för förberedelse känns perfekt. Nu kör jag bara på och så toppar man formen till match. Det blir några helvetesveckor, men det tar jag gärna.”

Text: Peter Kjällqvist

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer