Nyhet

Nytt från Svenska Submission Wrestlingförbundet

För att få kunna erbjuda svenska utövare de bästa möjligheterna för tävlingssatsningar, samt för att höja nivån på svensk submission wrestling, så har SSWF beslutat införa en ny tävlingsstruktur 2016.

Förbundet kommer tillsammans med lokala arrangörer anordna fyra stycken tävlingar under året där första, andra, tredje och fjärdeplaceringarna i varje viktklass ger rankingpoäng till de som säkrar dom. Dessa rankingpoäng kommer sedan vara grund för att utövarna ska få en plats i landslaget. En av dessa tävlingar ska vara SM som alltid ska anordnas i årets fjärde kvartal. De andra tre har vi valt att kalla ”Svenska Cupen 1-3”.

Förbundet söker nu arrangörer för dessa tävlingar till 2016. För att främja arrangerande av tävlingar har förbundet sedan tidigare köpt in 2x300kvm pusselmattor och tävlingsvågar som ligger i förråd i Eskilstuna och Jönköping. Dessa mattor och vågar är gratis att låna för förbundets medlemsföreningar.

Förbundet kommer också dela ut ett domarbidrag på 4000kr till arrangörerna av Svenska Cupen samt ett domarbidrag på 6000kr till de som arrangerar SM.

Det finns även vissa krav på arrangören från förbundets sida gällande domare, mattor och anmälningsavgift.

Skulle din förening vara intresserad att arrangera en av dessa tävlingar under 2016 så är ni välkomna att skicka in er intresseanmälan till kontakt@subwrestling.se

med vänlig hälsning,
Styrelsen i SSWF.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer