ArtikelNyhet

European Kyokushin/Shinkyokushin Karate Championship for U16 och U22!

Ziyafatalla ”Milad” Samizade 19 år kom till klubben Banzai karate i Göteborg från Iran år 2012 och hade en historia med många tävlingar och medaljer i Kyokushin karate trots sina unga år.

Milad fick tidigt en plats i landslaget i Sverige och har redan lyckats med en 1:a plats på junior-EM och en 3.dje plats i U22. Milad har som många andra ungdomar även haft motgångar i sitt tävlande men den unika viljan att vinna och komma tillbaka från förluster har resulterat i ett flertal 1:a priser på internationella tävlingar både i Sverige och i Europa samt utmärkelser för bästa teknik.

Milad har verkligen satt avtryck svensk Kyokushin och lyckats bli ett namn och en förebild på kort tid, många kan skriva under på att han har alla förutsättningar att ta sig långt i sin kampsport.

2015-års upplaga av EM i U22 och U16 går av stapeln på fredag och lördag den 27 och 28 november i Polen och det svenska landslaget är självklart representerade. Deltagarna är förutom Milad, Viktorija Skorupskyte, Gerda Perkaskite, Sanne Larsson, Erik Hägge även ungdomarna Lisa Linder, Johan Strömer, Pontus Göthe och Elvira Gummesson.

Text & Foto:
Annika Peterson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer