KrönikaNyhet

IMMAF – European Open Birmingham 2015 del 4

Europeiska Öppna mästerskapen i Birmingham är nu i full gång och det går riktigt bra för det svenska MMA-landslaget! Rapporterar gör Anders ”Taxi” Ohlsson, Team Trainer för landslaget. Dessutom hittar du några av matcherna här nedan.

Blogg 21/11

Idag vet man nästan inte var man ska börja! Om gårdagen var bra så toppade vi rejält under eftermiddagen!

Av 8 st fighters i semifinal fick vi 6 st till final! Totalt är det 13 viktklasser på EM och vi tar nästan 50% av finalplatserna.

Först ut idag var våra tre damer:

Gabriella säkrade sin seger genom riktigt fin boxning och bra fotarbete. Motståndaren tilläts aldrig att komma in i matchen utan fick jaga utan att få träff i alla tre ronder. Grymt bra!

Anja

Anjas tur att leverera…och självklart gjorde  hon det! Motståndaren tryckte på bra men lyckades aldrig få ordentligt fäste utan Anja kunde kontra med bra clincharbete och hårda knän. Klockan ringer och Gabriella inkassar finalplatsen.

Cornelia

Cornelia har grymt bra brottning och när motståndaren kommer in med hårda slag plockar hon ner matchen till backen. Där släpper hon aldrig greppet utan kan etablera mount som hon sedermera förvaltar till en armbar. Bådar riktigt gott inför morgondagens finaler!

https://youtu.be/W4lomBokZWo

Tjejerna levererar big time och sätter standarden inför resten dagen och herrarnas matcher.

Renato kör ett treronderskrig där det svänger fram och tillbaka men tyvärr räcker det inte hela vägen den här gången. Förlust på poäng idag men grymt krigat och bronset är i hamn!

Joel

Joels match går även den tiden ut men här är det Joel som bestämmer. Och det gäller alla distanser, boxningen clinchen  och nedtagningar. En solklart poängvinst och det är dags att ladda batterierna inför morgondagen

Rosten

Rostems match är relativt lik Joels där han kan dominera matchen med full kontroll. Samtliga ronder ser ungefär likadana ur där Rostem pressar på och aldrig ger motståndaren chansen att komma in i matchen.

Ante har imponerat med sina prestationer under veckan och idag är inget undantag. Ett riktigt fram-och-tillbaka-krig i tre ronder resulterar tyvärr i en split decision men otroligt bra krigat idag!

Irman Petur Oskarsson (Iceland) vs. Irman Smajic (Sweden)

Sist ut Irman som möter en lika stor isländare i en match som tar slut snabbt. Irman jobbar fint från distans och tvingar motståndaren att agera då både jabbar och raka slag hittar målet. Isländaren panikrusar och lyckas få ner Irman på backen. Det blir dock inte långvarigt och Irman kan komma tillbaka upp och slå en hård slagserie som tvingar motståndaren att återigen rusa in. Denna gången utnyttjar Irman läget till att koppla en giljotin där han bokstavligen lyfter irländaren i nacken. Avklapp omgående och Irman säkrar finalplatsen med en grymt bra match!

https://youtu.be/Jw67gsWu-hc

Som sagt riktiga drömresultat under dagen och imorgon är det dags för medaljer i ädlare valörer!

Allt är planerat och klart! Alla vet vad de ska göra och imorgon sätter vi Sverige på MMA-kartan på allvar!

Go Team Sweden

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer