KrönikaNyhet

Rapport från Karate-VM för kadetter, juniorer och U21

12-15 november ägde VM för kadetter, juniorer och U21 rum i Jakarta Indonesien. 1368 atleter från hela världen fanns på plats, varav Sverige stod för 10 deltagare. En av dessa var Lina Wåglund och här kan du läsa om hennes upplevelser.

 

VM dag ett: Jag hade kvällen innan studerat min lottning väldigt noga och la upp en plan med min coach match för match. Allt kändes bra, kroppen, mentaliteten och suget att gå upp på mattan! Tävlingsdagen var nu här! Det pirrade lite i magen då det var mitt första VM i Kata. Jag började värma upp för min första match mot Taipei. Alla mina tekniker satt, jag var avslappnad och redo för att leverera på mattan. När jag gick ut på mattan kände jag allt support från den Svenska truppen på läktaren och det fick mig att bli mer och mer taggad. Det blev vinst för mig mot Taipei 5-0 och jag fick direkt fokusera på nästa match mot Slovenien. Även där levererade jag en riktigt bra Kata på mattan och det blev vinst till mig 5-0. Tredje matchen visste jag skulle bli mycket tuffare då jag skulle möta hemmanationen Indonesien. Efter båda hade varit uppe på mattan och gjort bra kator var det domarnas tur att rösta… Jag kollade mig omkring och såg att alla flaggor var uppe för mig och kunde inte riktigt förstå att jag just hade vunnit mot Indonesien 5-0. Nästa match var mot Japan, då och nuvarande världsmästarinnan. Det blev en förlust till mig men jag var fortfarande nöjd men min prestation. Eftersom Japan tog sig till final fick jag återkvala. Det gick tyvärr inte lika bra som i kvalet och jag åkte ut mot Frankrike 4-1. Att sluta på en 7e plast på sitt första VM är något jag absolut inte ska vara besviken över. Jag är glad att jag fick bära den svenska emblemen på bröstet och visa att Sverige snart kommer att står på pallen! Vi är nära nu!

Karatekram

VM dag två: Först ut var Anna-Johanna Nilsson junior -53 kg. Hon vann första matchen mot Bosnien på ett övertygande sätt. I andra matchen mötte hon Iran där Iran avgick som segrare med 1 poäng. Nästa svensk ut på mattan var David Engman i kadett -70 kg som förlorade mot Saudi-Arabien som senare förlorade poolfinalen i sista sekunden så därför inget återkval. Daniel Barkelind i junior -55kg imponerade på mattan med segrar mot Taipei och Bosnien. Sedan var det dags för poolsemifinal mot Vitryssland. Även där blev det en tuff match men Daniel vann även den men kunde inte fortsätta tävlingen på grund av skada. Det blev en femteplats som gav mersmak

VM dag tre: Två tävlande för Sverige idag. Först ut på mattan var Alexandra Haag som mötte Ryssland i första matchen. Hon förlorade matchen, men med tanke på att detta var hennes första mästerskap så ser det bra ut för framtiden. Den andra tävlande var William Engman som resolut slog ut Slovakien i första matchen. Matchen efter förlorade han i flaggor mot Österrike, som senare åkte i poolsemi. Ser positivt inför kommande utmaningar

Sista dagen på VM: Först ut på mattan var Lisa i U21 -68 kg. I första matchen mot Slovenien blev det vinst 3-0. I andra matchen vann Lisa med 7-0 mot Thailand. Därefter mötte Lisa Iran där det gick till flaggor med fördel Iran. Lisa visade bra form på mattan. Sist ut var Sebastian i U21 +84 kg som mötte Italien. Sebastian gjorde en stabil insats men blev tyvärr slagen med 2-0. Under hela veckan har laget visat på bra spirit och presterat på hög nivå. Vi fick med oss en femteplats och två sjundeplatser, vilket är positivt för framtiden, säger coacherna på plats.

Av Lina Wåglund

Vill du läsa mer om tävlingen? Ta en titt här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer