Nyhet

Rapport från Kickboxnings-VM

Kickboxnings-VM i Belgrad har hittills löpt på bra utan något större krångel. Alla fighters har mått bra och hanterat invigningarna på ett proffsigt sätt. Än har inte alla gått match men det är bara 4 av 7 som är kvar i turneringen och alla är klara för kvartsfinal.

Mona Salehi, Kick-light -55:

Mona gjorde sin debut på den internationella kickboxningsarenan i och med detta mästerskap. Hon mötte en mycket meriterad polska, Dorota Godzina, i sin första match. Dorota var en mycket tuff utmaning men Mona svarade bra. Dock stoppade hennes blödande näsa henne då domarna valde att bryta matchen efter tre försök att stoppa blödningen. Mona har rest sig bra och siktar redan mot nya utmaningar.

Oscar Andersson - Gianluca Biagiotti 1
Oscar Andersson - Roger Garbaczewski 2
Oscar Andersson - Roger Garbaczewski 1 Oscar Andersson - Gianluca Biagiotti 4

Oscar Andersson, Kick-light -69:

Oscar gör sitt andra mästerskap och är riktigt hungrig på revansch efter förra året. Han har gått som ett expresståg genom motståndet som hittills varit varierande. I 16-delsfinalen mötte han Gianluca Biagiotti ITA. Det blev en riktig rysare som Oscar snyggt räddade med en välplacerad huvudspark med 10 sekunder kvar. I åttondelsfinalen stod Roger Garbaczewski POL för motståndet. Detta blev en helt annat tuamning och en mer teknisk match. Oscar stod till sist som segrare även här efter att pricksäkert tagit poäng efter poäng. I morgon väntar Ante Buzov CRO i kvartsfinalen.

Dalia Ali - Valentina Murgia 1 Dalia Ali - Valentina Murgia 2
Dalia Ali - Valentina Murgia 3

Hayes Jemide och Camila Rivarola

Dalia Ali, Low-kick -56:

Dalia är en rutinerade tjej och det märks verkligen. Hon har bara hunnit med en åttondelsfinal mot Valentina Murgia ITA där hon övertygade rejält. Italienskan var aldrig riktigt med i matchen. I morgon väntar Annamaria Bordas HUN i kvartsfinal. Det ska bli kul att se hur hon står emot virvelvinden från Stockholm.

 

Camila Rivarola, K1 -56:

Camila är ett riktigt monster och har ännu bara haft coach Mikael Bäckström att slå på. Men i morgon kommer hennes första utmaning i kvartsfinalen mot Elvira Saitgalina RUS. Camila är seedad på grund av sin silvermedalj i Brasilien för två år sedan. Hon ser riktigt vass ut och hon är rejält taggad för match.

 

Jennifer Österlin, K1 -70:

Detta är Jennifers mästerskapsdebut i kickboxning. Hon har en lång karriär bakom sig i thaiboxning. En liten viktklass gjorde att hon startar i kvartsfinal. Jennifer är mycket sugen på fight och ser med rutin fram emot Farih Sabah MAR.

Martin Koll - Roy Wischmann 4 Martin Koll - Roy Wischmann 3 Martin Koll - Roy Wischmann 2 Martin Koll - Roy Wischmann 1

Martin Koll, Low-kick -71:

Martin gjorde mästerskapsdetut i år. I sin första match mötte han rutinerade Roy Wichmann NOR. Det var en mycket hård och jämn match. Tyvärr förlorade Martin med minsta möjliga marginal. Martin har redan skakat av sig förlusten och hungrig på nytt motstånd.

Remy Zanga - Daniel Kolasisski 2 Remy Zanga - Datsi Datsiev 2 Remy Zanga - Daniel Kolasisski 4 Remy Zanga - Daniel Kolasisski 3

Remy Zanga, K1 -75:

Remy gjorde även han mästerskapsdebut i år. Med ett härligt leende på läpparna tog han sig an Daniel Kolasisski POL. Det såg ut som om Remy bara hade ännu en dag på jobbet. Enkelt och snyggt vann han klart. I åttondelsfinalen mötte han Datsi Datsiev RUS, regerande WAKO Pro-världsmästare. Datsi var en riktig stridsvagn och utmaningen visade sig vara för stor. Remy gjorde en mycket bra match men fick dålig utdelning för sina snygga tekniker.

Text & Foto: Olof Petterson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer