Nyhet

Clarence Goyeram föll redan i första VM-matchen

Boxnings-VM i Doha är nu över och för svensk del blev det ingen medaljutdelning. Clarence Goyeram, den ende svenske representanten i Qatar, fick tyvärr se sig besegrad tidigt in i mästerskapet.

Yaroslav Samofalov stod för motståndet i den första, och sista mästerskapsmatchen, för Clarence Goyeram. Ukrainaren lyckades besegra Clarence med siffrorna 3-0 mot en svensk som öppnade den första ronden skakigt. Väl i den andra ronden åkte Clarence dessutom på en höger som landade i hans bakhuvud, ett slag som resulterade i två saker för svensken: en räkning men även något typ av uppvaknande.  För plötsligt började han att prestera en avsevärt bättre och mer kvalitativ boxning. Samtliga domare tilldömde dock Yaroslav Samofalov segern där siffrorna utföll 29-28. Tyävärr innebar detta att Clarence Goyerams mästerskap började och slutade med ukrainaren.

Samofalov förlorade dock sedan även han mot OS- mästaren Rosniel Iglesias. Viktklassen vanns något skrällartat av marockanen Mohamed Rabii som därmed bärgade Afrikas första VM-guld sedan 1978!

Gratulerar!

Foto: aiba.org

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer