Nyhet

Battle of Botnia ger oss Lina Akhtar Länsberg med flera

28 november gör Battle of Botnia comeback. Arrangören bakom galan, Tor Troéng, har uttalat att man arbetar för att jämställa kvinnlig och manlig MMA. Och vad är då rimligare än att bjuda in ex-världsmästarinnan i thaiboxning, Lina Akhtar Länsberg?

Hon rankas som en av nordens främsta kvinnliga MMA-utövare med sin rötter i thaiboxningen, något som anas i matchfacit. Tre av fyra vinster har hon vunnit på teknisk knock, senast på Superior Challenge i år och nu ges hon en ny chans att tejpa nävarna på Battle of Botnia. Och Troéng verkar tro starkt på Akhtar-Länsberg.

– Lina är en spännande och oerhört teknisk fighter som passar perfekt in på den MMA Battle of Botnia vill visa upp för sin publik. Hon är på stark frammarsch och jag skulle inte bli förvånad om man ser henne i UFC inom en snar framtid, säger han till folkbladet.

Förutom Lina återfinner vi i dagsläget Umeåkillen David Häggström och Skånepågen Emil Hartsner på matchkortet liksom det stora dragplåstret: den tidigare UFC-fightern Niklas Bäckström. Niklas kommer att fightas mot en, ännu okänd, motståndare, i galans huvudmatch.

Foto: Sherdog.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer