Nyhet

Matthysse vs Postol – kommer ”La Maquina” att erövra sin första titel?

Den hårdslående argentinaren Lucas Matthysse har trots sin tunga resumé inom super lättvikt – med segrar över bl a Lamont Peterson och Ruslan Provodnikov – aldrig erövrat en världsmästartitel. Men på lördag natt svensk tid får den 33-årige knockout-artisten chansen att slåss om WBC-bältet i Carson, Kalifornien mot obesegrade Viktor Postol från Ukraina – och om man får tro oddsen, lutar det åt att den livslånga drömmen kommer att gå i uppfyllelse för publikfavoriten ”La Maquina”.

Den hårdslående argentinaren Lucas Matthysse har trots sin tunga resumé inom super lättvikt – med segrar över bl a Lamont Peterson och Ruslan Provodnikov – aldrig erövrat en världsmästartitel. Men på lördag natt svensk tid får den 33-årige knockout-artisten chansen att slåss om WBC-bältet i Carson, Kalifornien mot obesegrade Viktor Postol från Ukraina – och om man får tro oddsen, lutar det åt att den livslånga drömmen kommer att gå i uppfyllelse för publikfavoriten ”La Maquina”.

När 34 av totalt 37 segrar kommer via knockout är det kanske inte konstigt att Matthysse (37-3, 34KO) etablerat en stadig, internationell fanbase. Att det dessutom finns en särskild integritet hos argentinaren (som enligt egen utsago ”älskar att vara ensam”), en äkthet som så ofta försvinner från de som erhåller kändisskap och pengarna som hör där till, så är det – i alla fall för mig – väldigt svårt att inte tycka om ”Maskinen” från Junín.
Så ursäkta mig om dessa textrader är något färgade i blått och vitt, men sedan den ytterst tveksamma förlusten mot Zab Judah för snart fem år sedan, har jag sett Matthysse som en av de bästa titellösa boxarna i vår tid. Och med det sagt, hoppas jag att den tekniskt skicklige Postols nolla kommer att bli blåslagen, nedslagen och till slut; spräckt.
Men vad jag tror? Att Matthysse kommer att få kämpa hårt, kanske lika hårt som för den seger han inte fick i mötet mot Judah. Postol (27-0,11KO) må inte vara känd, men han är teknisk, avig och har ett längdövertag på Lucas med över elva centimeter. När Hall of Fame-tränaren Freddie Roach dessutom står i ringhörnan, lär det inte komma några större taktiska misstag ifrån den 31-årige ukrainaren.
Å andra sidan är det först när en tekniker möter en riktig puncher, man får reda på vad han verkligen går för…
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer