Nyhet

Iman Darabi går ny match i Finland

Om ni, liksom Fighter, följer Iman Darabi på sociala medier så har en nedräkning sakteliga tickat ned, vecka för vecka. En nedräkning som för varje dag närmar sig klimax – hennes antågande proffsmatch, den här gången på finländsk mark.

Den 10 oktober är det återigen dags för Iman Darabi att kliva in i buren, på Fight Night i Finland. 23-åringen kommer denna gång att möta Minna Grusander (0-0), en finländsk fighter som tidigare vunnit VM i amatör-MMA men som nu kommer att debutera som proffs. Iman (2-1) får ändå räknas som den mer rutinerade proffsfightern med sina tre proffsmatcher i bagaget.

– Det jag vet om mitt mtostånd är inte mycket egentligen. Hon är en MMA-fighter utan bakgrund, utifrån vad mina tränare sagt. Och hon har vunnit VM i amatör, det är det jag vet, säger Iman till Fighter.

Och Darabi, som senast kommer från en förlust på IRFA 8 mot Simona Soukupova, har denna gång valt ett annat grepp för att bättre kunna fokusera på uppgiften.

– Eftersom att jag förlorade sist så har jag inte velat blossa upp det här så mycket i media. Jag har velat ligga lågt och bara fokusera. Sist var det väldigt mycket media och jag har försökt komma ifrån det. Det var ju det första kvinnliga maineventet i Sverige. Det var så många som ville intervjua mig och dom ringde från radiokanaler från Iran, Irak, Turkiet. Alla ville liksom få tag på mig. Så det var först två timmar innan, när mina händer blev lindade, som jag förstod att ”Okej, jag ska gå match”.

– Ibland så blåste man iväg lite men jag tror att den här förlusten var väldigt bra för mig. Jag har kommit ner på jorden och har fötterna på marken igen.

Vi hoppas på bättre lycka för Iman denna gång och om du är nyfiken på det fullständiga matchkortet för Fight Night-galan så hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer