Nyhet

Karate vidare mot OS

Idag meddelade arrangören för OS i Tokyo 2020 att Karate är en av 5 idrotter som de vill ha i de olympiska spelen.

Det slutgiltiga beslutet tas av internationella olympiska kommittén under OS i Rio 2016. Karaten representeras av grenen dam- och herrkata (form), samt tre viktklasser för respektive dam och herr i Kumite (fighting).

– Jag är fantastiskt stolt över vår fina idrott och ser verkligen fram emot den dagen vi blir erkända på OS-arenan. Det vore naturligtvis oerhört roligt att få uppleva när vi som kampsport tar det klivet. Jag är också övertygad om att vi har chans på svenska OS-medaljer om så blir fallet. En svensk femteplacering på ES i Baku i våras visar att vi definitivt har potential att nå världstoppen i dessa sammanhang, säger förbundsordförande Urban Andersson.

Övriga föreslagna idrotter: Baseball/softball, rollerblades, klättring och surfning

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer