Nyhet

Nick Diaz får stöd av The Mauler efter avstängningsdom

The Nevada Athletic Commission var stenhårda när de utdelade straffet för Nick Diaz som testats positivt för marijuana under UFC 183. Nu väntar fem års avstängning och böter på 165,000 dollar för UFC-fightern. Och åsikterna haglar kring utfallet…

Det var efter UFC 183 som både Diaz och hans motfighter, Anderson Silva, testades positivt för olika typer otillåtna substanser. Diaz för marijuana och Silva för steroider. I eftertexterna konstateras en markant skillnad i hur de båda atleterna har straffats av samma kommission där Anderson får sätta sig och rulla tummarna under ett års tid medan Diaz stängs av till 2020. Som det ser ut nu.

Rapporteringarna, liksom åsikterna, kring Nick Diaz dom svämmar nu över kampsportsmedia. Flertalet fighters ställer sig bakom honom och menar på att straffet, i relation till substansen han har tagit, helt enkelt inte är rimlig. Alexander Gustafsson exempelvis.

Alex skriver att:

Just got tested by U.S. Anti-Doping Agency. We are used to do these tests in Sweden, we have done them all the years. Hope everyone gets the same tests worldwide so we can have a clean sport. But I still think Nick Diaz 5 years is ridiculous ‪#‎teamdiaz.

Även Ronda Rousey stämmer in i samma sång och menar att:

It’s so not right for him to be suspended five years for marijuana. I’m against them testing for weed at all. It’s not a performance-enhancing drug. It has nothing to do with athletic competition. It’s only tested for political reasons.

Vad än kampsportsvärlden tycker om Diaz dom så kvarstår det faktum att detta var den tredje gången som han testats positivt; 2007, 2012 och nu 2015. Och oavsett om drogen är prestationshöjande eller inte så är den fortfarande med på listan över otillåtna medel, något som Nick Diaz säkerligen varit medveten om inför sin match under UFC 183. Diaz advokat har tydligt klargjort att man kommer att vidta rättsliga åtgärder och föra saken vidare.

Och vad Nick själv hade att säga om saken kan ni se här nedanför.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer