Nyhet

Badou Jack är fortfarande världsmästare i supermellanvikt för WBC.

Under natten till söndagen lyckades Stockholmssonen Badou Jack försvara sitt nyvunna världsmästarbälte för första gången. Badou mötte engelsmannen George Groves på MGM Grand Arena i Las Vegas och efter 12 intensiva ronder vann svensken via delat domslut.

Det sjöngs brittiska fotbollsramsor på läktaren i MGM Grand Arena, men Badou Jack tystade den tillresta hejarklacken. Det första titelförsvaret är nu avklarat.

Badou slog ned engelsmannen i första ronden med två högerslag där det andra tog riktigt hårt, men efter räkning klarade sig en mycket skakad Groves vidare tills att gonggongen räddade honom. Svensken styrde matchen, men domarna var mycket oeniga. En domare hade Groves som vinnare med knappa 114–113, medan de andra två höll på Jack med siffrorna 115–112 respektive utklassningssegern 116–111. Groves rusade ut från ringen klart missnöjd med domslutet. Även om Groves slog mest i matchen var det Badou som träffade mest och renast.

Groves erkände efter matchen att den första smällen från Badou var en rejäl träff, men att han repade sig bra.
– Jag trodde att jag vann den här matchen klart. Men grattis till Badou. Jag hoppas att han får en framgångsrik resa som mästare. Jag skulle gärna möta honom igen och förhoppningsvis göra bättre ifrån mig då.
– Nu ska jag ta lite tid att fundera på vad som händer härnäst. Att förlora en VM-match är den värsta känslan som finns, sa britten enligt ett pressmeddelande efter matchen.

Badou vann den prestigefyllda WBC-bältet tidigare i år när han besegrade Anthony Dirrell. Svensken har nu fyra raka vinster efter sin första och enda förlust i karriären.

FAKTA BADOU JACK

Ålder: 32 år i oktober Bor: Las Vegas Född: Stockholm Längd: 185 cm Vikt: 76 kg

Tränare: Eddie Mustafa Muhammad Promotor: Floyd Mayweather

Proffskarriär: 22 matcher, 20 segrar (12 på knockout), en oavgjord och en förlust

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!