Nyhet

Oliver Enkamp tackade nej till TUF 22

Nu när deltagarlistorna till The Ultimate Fighter är offentliga så talar 24-åriga Oliver Enkamp ut i ett blogginlägg om varför hans namn inte finns med. – Jag kom med men jag valde att inte åka, skriver Oliver.

Oliver Enkamp är en av Sveriges största MMA-talanger. Därav kom det inte som en överraskning när han, tillsammans med ett antal andra svenskar, valt att söka till The Ultimate Fighter 22. Det har sedan dess varit spöklikt tyst kring Oliver, av förklarliga skäl, då de fram tills listorna nu publicerats varit tvungna att hålla tyst om vilka deltagare som gått vidare. När listorna igår började figurera på svenska MMA-sajter så saknades dock 24-åringens namn. Något han nu väljer att öppet förklara på sin blogg.

Jag kom med.

Japp, jag klarade av hela uttagningen, alla läkarkontroller, intervjuer och blev vald till TV-serien… Dom var till och med väldigt imponerade av mig! Men jag valde att inte åka.

Efter mycket velande så föll orsaken på att jag hade för mycket oläkta skador i kroppen och därav otillräcklig förberedelse. Jag vill göra ett gott första intryck med UFC och det var verkligen i sista minuten jag tog mitt beslut, med mina coachers instämmande: ”Hade du varit 30 år så hade jag sagt till dig att åka. Men nu är du bara 23 och har så mycket tid framför dig, så det är bättre att göra ett riktigt bra första intryck och komma dit motiverad och prestera i toppform”.

Han går i samma veva ut med att han även byter klubb och återgår till coachen Omar Bouiche och Pancrase Gym, platsen där hans MMA-resa en gång började, med tävlingssiktet inställt på 2016.

Om du vill läsa Olivers inlägg i sin helhet, där han skriver mer om framtiden och sin tidigare skadebild så kan du göra det här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer