Nyhet

ADCC 2015 rullar snart igång!

I helgen är det dags för grapplingmästerskapet med ett namn som förståeligt kortats ned till ADCC. I sin helhet känt som The Abu Dhabi Combat Club’s Submission Wrestling World Championship, som i år huserar i Sao Paulo, Brasilien.

Vartannat år vallfärdar grapplingeliten för att tävla i turneringen som skonsammast förkortas till ADCC och under kvällen och morgondagen är det återigen dags. De namn som man på herrsidan mest sannolikt tror kommer kamma hem ett guld är Rubens Cobrinha Charles och Eddie Cummings.

Cobrinha, som vunnit allt inom submission grabbling, tävlar i den konkurrenskraftiga divisionen -66kg och han benämns ofta som en av de bästa pound-by-pound grapplarna. Den mångsidige brassen får denna gång dessutom tävla utan att störas av hans rival, Rafael Mendes, som inte kommer att tävla denna gång.

På damsidan har vi en annan högaktuell guldkanditat. Mackenzie Dern, dotter till Wellington ”Megaton” Dias, som radat upp prestationer under sin karriär, där hon bland annat blev den första, sedan 2008, att slå den meriterade Gabi Garcia.

Förutom de ovannämna finns givetvis flertalet andra imponerande och kvalificerade tävlande idrottare, precis som tidigare år (du hittar hela listan här). För dig som vill följa turneringen så går det helt smärtfritt via deras pay-per-viewtjänt.

Nedan kan du kika på ett smakprov av det bästa från 2013 års ADCC.

ELIN BERGVIK ERIKSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer