Nyhet

Hyllad hjälteinsats i Frankrike

Den amerikanska hjälten Spencer Stone använde sin jiu-jitsu för att övermanna terroristen på tåget.

I veckan ingrep fyra personer vid en eventuell terroristattack på ett tåg i Frankrike. En av dem hyllade hjältarna, Spencer Stone, blev knivhuggen två gånger av mannen som var beväpnad med en mattkniv och en AK-47. Vad den terroristmisstänkte mannen inte visste, var att Stone tränar jiu-jitsu i Portugal där han är baserad och är för tillfället vitbältad.
Stone övermannade mannen och kopplade därefter ett strypgrepp.

Utöver Spencer Stone ingrep Anthony Sadler och Alek Skarlatos. Samtliga har erhållit den mest ärofyllda utmärkelsen i Frankrike – Légion D’honneur. Utmärkelsen har också tilldelats fransmannen Mark Moogalian som var först med att ingripa.

AV OSKAR DAHLGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer