Wallin klar för galan i Nyköping: ”Ingenting kommer att stoppa mig.”

Team Sauerland gick tidigare idag ut med den goda nyheten att tungviktaren Otto Wallin läggs till på Erik Skoglunds underkort för boxningsgalan i Nyköping den 19:e september. 24-årige Wallin (12-0,10KO) kommer att ställas mot den fem år äldre ryssen Vladimir Goncharov, och sundsvallsboxaren är minst sagt laddad över karriärens första fight på svensk mark.

Team Sauerland gick tidigare idag ut med den goda nyheten att tungviktaren Otto Wallin läggs till på Erik Skoglunds underkort för boxningsgalan i Nyköping den 19:e september. 24-årige Wallin (12-0,10KO) kommer att ställas mot den fem år äldre ryssen Vladimir Goncharov, och sundsvallsboxaren är minst sagt laddad över karriärens första fight på svensk mark.

”Jag tycker faktiskt synd om honom. Det är synd att han ska behöva stå i min väg under min hemmadebut, för det finns ingenting som kommer att stoppa mig.” sade Wallin, som tidigare enbart boxats professionellt i Danmark och Tyskland.

”Jag har väntat på det här ögonblicket så länge och jag är så lycklig över att äntligen få boxas på hemmaplan. Detta är en möjlighet för mig att visa alla vad jag går för!”

Motståndet i Goncharov (5-1,3KO) är ett litet steg uppåt för Wallin sett till karriärens tidigare matchning. Goncharov rankas i skrivande stund som nr 155 i världen enligt BoxRec (Wallin #77), och enligt Otto själv kommer ryssen – med största sannolikhet – att bli den trettonde skalpen i ordningen under norrlänningens marsch mot toppen.

”Han har en bra KO-ratio, men jag ser honom inte som en knockout-artist. Hans stil handlar mer om att bryta ner motståndarna, men han kommer inte få chansen att göra det mot mig.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer