Nyhet

Uppdatering från Royal World Cup – Tretton svenskar till semifinal!

Dagen efter det omskakande bombdådet i Bangkok fortsatte tävlingarna enligt plan, om än med säkerhetsföreskrifter för landslagets resor och vistelser. Hur händelserna påverkat matchnerverna kan vi bara spekulera om… Hursomhelst så kommer här de svenska resultaten.

Jaffar Al Gashami var först ut för dagen av den svenska truppen och ställdes mot Allan Ng, Singapore -57 kg. Jaffar satte ribban och briljerade med en vinst på KO. Bra början för landslaget!

kim1

Därefter var det dags för Kim Falk, som klev in I ringen mot Itay Guyer, Israel i herrarnas -63,5 kg. Det började bra och jämt med hårda fina tekniker från Kim, men hans motståndare hade vassa armbågar och dundrade in dem gång på gång, mestadels I Kims guard. I andra ronden prickade dock en armbåge över ena ögonbrynet och skar upp ett rejält cut som läkaren inspekterade och någon minut senare valde att avbryta matchen på grund av. Synd, då Kim såg vass ut och långt ifrån besegrad I övrigt. Förlust på RSC cut för Sverige.

Isa Tidblad Keskikangas mötte Kayleigh McGregor, England i -67 kg. Isa fortsatte på samma vinnande spår som I sin förra match och framstod snabbt som bättre på alla fronter jämfört med motståndaren. Fina attackserier och högt tempo tjänade sitt syfte och Isa kunde lämna ringen med en stabil poängseger och en biljett till semifinalen.

anna1

Anna Strandberg äntrade turneringen gentemot Christine Doyle, Kanada i -75 kg. Anna visade redan från start upp långa stilrena tekniker och distinka knän ifrån clinchen som gav tydliga poäng. Matchbilden höll I sig, och även om motståndaren inte var dålig hade hon inget att sätta emot Annas kaliber. I tredje ronden kom först en stående åttaräkning efter en skur av tekniker, och kort därefter valde domaren att bryta matchen till Annas fördel då övertaget tycktes oöverstigligt. Vinst på RSC (outclass) och seger till Anna.

magnus1

Magnus Andersson mötte Ayoub Sergma från Algeriet i -71 kg B-klass härnäst. Första ronden började något avvaktande och jämn, men därefter började Magnus hitta sin rytm och självförtroende, och snygga kombinationer och starkt driv gjorde att hans motstånd fick händerna fulla. Mot slutet på matchen såg Algeriern allt mer slutkörd ut, och Magnus såg ut att veta att matchen var hans. Mycket riktigt ropades hans namn ut som vinnarens, och en till seger bokförs till protokollet för Magnus och Sverige denna dag.

therese1

Therese Gunnarsson som imponerade I sin förra match klev nu in mot mot Sanne Strabbing, Nederländerna i -51 kg. Strabbing hade snabba ben och kom med oortodoxa tekniker såsom hoppande frontsparkar och backkicks, men Therese lät sig inte överrumplas utan kunde släppa loss sina välfungerande slag- och sparkkombinationer som satt upprepade gånger. Det blev en intensiv fight där Strabbing fick med sig andra ronden, men totalt sett kammade Therese hem flest poäng och fick också med sig vinsten. Semifinal nästa omgång för Therese Gunnarsson.

I supertungvikten var det så dags för Simon Ogolla att ta sig an Kirill Kornikov från Ryssland i +91 kg. Det var inget snack om att det var tunga herrar som stod I ringen när man hörde smällarna träffa. I första ronden fick Simon ta emot ett knä som träffade över guarden och vänsterarmen, och därefter tycktes han på något sätt tappa fart. Alla tre ronder passerade och Simon kom inte riktigt till skott vilket resulterade I en poängförlust. Efter matchen visade det sig att underarmen hade gått av från knäattacken I första ronden, men Simon ville inte vika sig och fortsatte matchen igenom utan att klaga. Om än förlust på poäng så hedersvinst för krigarhjärta.

erik1

Erik Berglund stod sedan redo mot Kamol Kazimov från Uzbekistan I herrarnas -86 kg. Uzbeken var en stadig herre som man anade skulle kunna dela ut en hel del stryk, men det dröjde inte mer än några sekunder I första ronden innan en blixtrande stel jabb träffade honom och skickade honom till mattan. Uppe igen på åtta, men I slagserien som Erik släppte loss därefter kom ett högerslag som definitivt avslutade matchen och Kazimov såg inte ut att vara kvar I kommunen efter den smockan. Vinst till Erik Berglund på KO I rond 1.

tolga1

Tolga Atamasov har imponerat innan, och ställdes nu mot Marco Ccanto, Peru i juniorklass -57 kg. Tolga prickade Peruanen med några fina distanstekniker, men matchen hamnade ofta I clinch där inte så många distinka knän delades ut, utan peruanen snarare lyckades få till upprepade kast som verkade styrkebaserade. Tolga krigade på men domarna tycktes se mer av Peruanen och gav fördel till honom. Förlust för Tolga Atamasov på poäng.

kenny1

I kvällens sista match tog sig Kenny Hong an fighten mot Hyun Kim Doo, Sydkorea i juniorklassens -63,5 kg. Bägge sidorna hade en aktiv och högfrekvent attackstil och Kenny lyckades pricka framförallt några fina slag som fick koreanen I gungning. Totalt sett verkade Kim Doo dock vara den som fick in flesta poänggivande träffar, och trots en jämn fight var det hans hand som höjdes vid domslutets förkunnande. Förlust på Kenny Hong på poäng.

Imorgon onsdag väntar en vilodag för alla fighters, för att på torsdagen ställas inför alla semifinaler. Håll tummarna för svenska medaljer, hittills ser det väldigt lovande ut med tretton svenskar vidare så långt!

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer