Nyhet

Uppdatering RWC – Måndag

Det blev en lite oplanerat hektiskt dag i Thailand med bombdåd och annat obehagligt, men här kommer iaf en sammanfattning av dagens tävlingar från Royal World Cup.

Camilla Danielsson gjorde en bra insats mot en längre och kylig motståndare, Gizem Akarsu från Turkiet i -48 kg. Camilla kämpade på bra men nådde inte riktigt dit hon ville med attackerna och fick tyvärr notera en poängförlust.

Giang Hoang mötte Farid Boulastal från Marocko i -51 kg. Giang mötte upp den mer drivande Farid bra och kunde tajma in fina kontringar med fin thaistil matchen igenom. Vinst till Giang Hoang på poäng.

Evelina Wikner mötte Lyn Janice från Kanada i -57 kg, vilket blev en intensiv tillställning där ingen av de bägge ville ge vika. Evelinas mer defensiva stil fungerade bra och hon träffade många gånger med sin pricksäkra boxning. Vinst till Evelina och Sverige på poäng.

Claudia Sendlak blev tufft lottad och mötte Natana Tanawapipat från Thailand i juniorernas -54 kg. Matchen hamnade ofta I clinch där thailändskan var den något mer poängskapande, men matchen var jämn även om Claudia inte riktigt fick utrymme för sina teknik som hon några gånger satte fint. Förlust på poäng.

Tolga Atamasov gjorde en imponerande insats mot Genaro Corranza från Mexiko i juniorklassens -57 kg och visade upp rapp och distinkt thaiboxning på alla fronter. En hård fight men Tolga var den bättre och kunde ta med sig hem en poängvinst för dagen.

Kenny Hong mötte Kouasi Koman från Elfenbenskusten i juniorerernas – 63,5 kg. Kouasi laddade sina slag hela vägen från ringhörnan och lyckades slå ner Kenny för en åttaräkning, men brände mycket krut och hade inte samma fina stil och balans som Kenny. Nästkommande rond var det Kennys tur att ta över och satte fina serier med slag, knän och sparkar som fick Kouasi ur balans upprepade gånger. Snygg seger på poäng för Kenny Hong.

Nils Olsson klev in I ringen mot Shostak Mikita från Vitryssland i juniorer -67 kg och gjorde en kämparinsats av rang. Ryssen visade upp en bra arsenal men Nils attackerade respektlöst tillbaka med kraftfulla tekniker och tillsynes outtömlig energi. Matchen var jämn och ryssen såg trött ut mot slutet, men hade lyckats sätta tillräckligt mycket för att få ett övertag och det blev förlust för Nils och Sverige.

Burim Rama gick in som sista match för dagen mot mot Manuel Magi från Italien i -75 kg. Magi verkade stark och bestämd men några hårda attacker från Burim fick honom att vackla, och det hade inte gått mer än halva första ronden innan Burim prickade in ett dundrande kroppsslag som sänkte italienaren till canvasen. Kraftfull knockoutvinst till Burim Rama som är vidare till semifinal.

Måndagen bjuder på fler matcher för Sveriges del enligt följande:

Anna Strandberg möter Christine Doyle från Kanada I -75 kg

Simon Ogolla möter Kirill Kornikov från Ryssland I +91 kg

Isa Tidblad Keskikangas möter Kayleigh McGregor I -67 jg

Kim Falk möter Itay Guyer från Israel I -63,5 kg

Erik Berglund möter Kamil Kosimov från Uzbekistan I -86 kg

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer