Nyhet

Resultat från Royal World Cup lördag 16e – Sverige avancerar

Det blev en lång dag, men här kommer en sammanfattning av Daniel Beroinius, Fighter Magazines man på plats under Royal World Cup i Thailand.

sofia1 sandra3 sofia2

Sofia Olofsson mötte Melillo Sveva från Italien i kvartsfinalen för -54 kg. Precis som vi är vana att se kom Sofia som en stormvind från start med träffsäkra slag och kombinationer, för att ofta söka clinchen där hon är som allra bäst. Italienskan gav sig inte utan kamp, men det var tydligt att hon hade fullt upp att stå emot Sofias anstormning och kunde helt enkelt inte matcha hennes nivå. När tre ronder var till ända stod Sofia som rättvis segrare på poäng.

sandra3 sandra2

Sandra Bengtsson mötte Jennifer Guerrero från USA i kvartsfinalen för -60 kg. Amerikanskan som hade vunnit övertygande mot England I sin kvalmatch fick här något helt annat att bita I, då Sandra som hon brukar såg stark ut och gång på gång träffade med sina pricksäkra högerslag, pushkicks och rundsparkar. Det blev en match I högt tempo med utdelning åt bägge håll, men Sandra tycktes hela tiden vara den som satte flest och tydligast tekniker vilket resulterade I poängseger och Sveriges andra vinst för dagen.

jaffar1

Jaffar Al-Quashami mötte Wang Chenhao från Kina i -57 kg B-klass och efter en stark insats vann Jaffar på poäng.

magnus2 magnus3 magnuswin

Sveriges fjärde match för dagen såg Magnus Andersson möta Lindon från Australien i -71 kg. Det var hög klass och högt tempo på fighten rakt igenom, och en relativt jämn historia där ändå Magnus var den som hade det där lilla extra. Fina slag och kombinationer gav utdelning och efter sista rondens slut kunde han stoltsera med poängseger när hans hand höjdes I luften.

elinawai

elina3 elina1

Elina Nilsson mötte Ayse Tas, Turkiet i damernas -71 kg. Elina såg laddad ut och riktigt vass ut I ringen. Turkiskan var inte dålig, men Elina såg helt enkelt bättre ut på alla fronter. Styrka, snabbhet, precision, distans, clinch och ja – inte mycket kvar att göra för hennes motståndare. I rond två fick Tas en stående åttaräkning efter att en skur av attacker träffat sina mål. En kort stund därefter kom en till, och domaren valde att bryta matchen efter räkningen då turkiskan inte verkade ha varken lust eller förmåga att stå ut med mer. Vinst på RSC rond 2 för Elina Nilsson I en insats som bådar gott för kommande vecka.

Idriss Chab gick sista matchen för dagen och mötte Amonov från Uzbekistan i kvartsfinalen i -60 kg B-klass. Uzbeken visade sig vara riktigt vass och gjorde matchen svår för Idriss, som stod emot bra och landade tekniker men inte riktigt kunde hänga med I nivån han ställdes mot. Förlust på poäng efter tre ronders hedervärd insats.

Fem vinster av sex möjliga blev summeringen av söndagens svenska insatser, och under måndagen kliver desto fler fighters in I ringen och försvarar våra färger, nämligen:

Camilla Danielsson möter Gizem Akarsu, Turkiet i -48 kg

Giang Hoang möter Farid Boulasdal, Marocco i -51 kg

Evelina Wikner möter Janice Lyn, Kanada i -57 kg

Burim Rama möter Manuel Magi, Italien i -75 kg

Claudia Sendlak möter Natana Tanatapiwat, Thailand i juniorklass -54 kg

Tolga Atanasov möter Genaro Carranza i juniorklass -57 kg

Kenny Hong möter Kouassi Koman, Elfenbenskusten i juniorklass -63,5 kg

Nils Olsson möter Shostak Mitika, Vitryssland i junioklass -67 kg

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer