Nyhet

Uppdatering från Sveriges matchingar i Royal World Cup

Sveriges thaiboxningslandslag i Bangkok och går matcher för fullt Royal World Cup. Här kommer dagens rapport direkt från Thailand.

Lördagens första match stod mellan Burim Rama i -75 kg som mötte Belgiens Cedric de Keirsmaeker. Burim såg tänd och fokuserad ut, och kunde redan från start leverera starka tekniker från sin southpawstance. Motståndare var långt ifrån chanslös men matchbilden höll sig hyfsat jämn genom alla tre ronderna och Sverige kunde notera dagens första seger på ett stabilt poängövertag.

I andra matchen äntrade Therese Gunnarsson ringen för att möta Nya Zeelands Ashleigh Ahipene i -51 kg. Här kunde man se varför Therese har gott om meriter I bagaget, och hennes motståndare måste ha undrat vad hon gjorde I ringen. Distinkta slagserier, mängder av knän från clinchen och fina kombinationer som ofta avslutades med sparkar träffade alla sitt mål och Nya Zeeländskan fick inkassera två stående åttaräkningar under matchens gång. Hon höll sig på benen men det var aldrig nåt snack om vart segern skulle gå och Therese Gunnarsson gav Sverige en poängvinst I protokollet.

Hamza Bougamzas inträde I turneringen var efterlängtad och han såg stark och självsäker ut då han mötte Kazakhstans Abil Galiyev i -60 kg. Redan från första minuten I rond ett stod det dock klart att Hamza hade en utmaning framför sig, då Kazaken levererade hårt motstånd. Matchen såg någorlunda jämn ut men efter första ronden hade domarna ändå Galiyev som ledare. I andra ronden fick Hamza en åttaräkning efter vad som verkade vara en snubbling, och han slog ut med armarna I frustration över att domaren räknade. I rond tre ökade Hamza tempot och fick utdelning av sin pricksäkerhet som gav honom rondseger. De två första ronderna hade dock Kazaken I för stort försprång, och poängförlusten för svenska hemmahoppet var ett faktum.

Match fyra såg fjolårsmästarinnan Isa Tidblad Keskikangas ta sig an Finlands Heidi Björklund i -67 kg. Matchen började relativt jämt med fina tekniker från bägge sidor och finskan såg långt ifrån uträknad ut. I andra och tredje ronden var Isa den som forcerade hårdast och landade flest tekniker av de två. En relativt jämn tillställning men en rättvis poängseger gick ändå till Sveriges Isa.

Sveriges sista match för dagen gick I -63,5 kg och här ställdes Erica Björnander mot ryskan Svetlana Vinnikova som hade en massiv rysk hejarklack på plats. Erica var den längre av de två och visade upp fin boxning, men Svetlana verkade vara den mest aktiva och pricksäkra vilket också syntes I domarprotokollet. Matchutseendet höll I sig genom de tre ronderna, och även om det var jämt fick Ryssland med sig domslutet. Förlust för Sverige, men tre vinster av fem idag.

Imorgon söndag väntar för Sveriges del följande matcher (vilket enligt erfarenhet kan komma att ändras):

Sandra Bengtsson möter USA i -60 kg

Elina Nilsson möter Turkiet i -71 kg

Sofia Olofsson möter Italien i -54 kg

Magnus Andersson möter Australien i -71 kg

Jaffar Al-Qashaami möter Kina i -57 kg B-klass

Idriss Chab möter Uzbekistan i -60 kg B-klass

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer