Nyhet

Sverige i fyra thaiboxningsmatcher på Royal World Cups första dag

Fredagen innebar matchstart och på utomhusarenan vid nationalstadion jämte MBK stod tre ringar uppspända där matcher pågick parallellt. Värmen hade nått upp till plågsamma 39 grader tills tävlingarna började klockan 15, och uppvärmning verkade vara ett mindre problem för dagen.

Fredrik Björnander mötte i -67 kg Australiens Kurt Staiti i Sveriges öppningmatch. Det utväxlades några hårda tekniker, men blev snart tydligt att australiensaren hade bra tryck i nävarna. Mycket riktigt träffade han med två hårda vänsterkrokar mot kroppen mot slutet på första ronden, och Fredrik gick I mattan utan att ha möjlighet att resa sig innan tio.

sofia5 sofia2sofia3

Sofia Olofsson gick Sveriges andra match och mötte Vitrysslands Alena Mishchuk i -54 kg. Redan från start såg Sofia grymt stark och explosiv ut, och fick utdelning både för sina fina slag och framför allt en dominerande clinch där hon delade ut mängder av fina knän. Det blev spel mot ett mål, och i slutet av första ronden gick vitryskan ner först en, och sedan en definitiv andra gång av knän från clinchen. En mycket lovande vinst för Sofia Olofsson.

idriss1 idriss3
idriss4

Match nummer tre för vårt hemmalandslag bjöd på Idriss Chab som i -60 kg B-klass (=18-23 år) mötte Macaus representant Fai Leong Ka. Idriss hade längden på sin sida och nyttjade den väl från start med långa tekniker mot sin motståndare, som i sin tur inte riktigt tycktes nå fram. Idriss verkade gradvis alltmer självsäker, och kort inpå tredje rondens början träffade han med ett fint knä mot huvudet som sänkte opponenten. En snygg seger och Idriss lämnade ringen som en värdig vinnare.

sandra2sandra3

sandra4

Dagens sista match för Sverige stod Sandra Bengtsson för I -60 kg. I andra ringhörnan återfanns Österrikes Nina Scheucher som vid en första anblick såg tydligt större ut än Sandra. Matchen startade och det både gav och togs men var ändå tydligt att Sandra var den som träffade med fler tekniker, särskilt raka slag och rundsparkar, och hade trycket på sin motståndare som tycktes alltmer besvärad av det. Rond två och tre fortsatte i liknande stil och Sandra kunde utöka sitt poängövertag utan att egentligen någon gång se hotad ut. Det blev mycket riktigt seger, och Sandra summerade upp dagens resultat till tre vinster av fyra för Sverige.

AV DANIEL BERONIUS

Imorgon lördag väntar ytterligare svenska matcher, nämligen:

Isa Tidblad Keskikangas -67 kg mot Finlands Heidi Björklund

Burim Rama -75 kg mot Belgiens Cedric de Keirsmaeker

Erica Björnestrand -63,5 Vitrysslands Svetlana Vinnikova

Hamza Bougamza -60 kg mot Kazakhstans Abil Galiyev

Therese Gunnarsson -51 mot Nya Zeelands Ashleigh Ahipene

Nils Olsson -67 kg, junior mot Australiens Jayden Wright

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer