Nyhet

Mayweather vs Berto: Floyds val av motståndare möts av stark kritik

För knappt en vecka sedan blev det officiellt att Floyd Mayweather Jr, något överraskande, valt Andre Berto som motståndare till sin gala i Las Vegas den 12:e september. Berto har tidigare i karriären varit aktuell för att möta världsstjärnan, men snubblat på mållinjen mot först Viktor Ortiz 2011, och sedan Robert Guerrero 2012. Boxningsfans som förväntat sig ett möte mot exempelvis Amir Khan eller Timothy Bradley är – med all rätt – besvikna, och kritiken ifrån media har inte heller låtit vänta på sig.

Bad Left Hook:s skribent Conner Reubusch är relativt försiktig i sin kritik, och skriver så här:

”Berto är absolut ingen dålig boxare, och ingen kan beskylla Floyd för att gå ner en nivå ifrån Pacquiao. Men faktum kvarstår, Berto är 3-3 i sina senaste sex matcher, med två av de förlusterna mot Victor Ortiz och Robert Guerrero, och båda har förlorat mot Mayweather, medans den tredje förlusten kom mot Jesus Soto-Karass, en kille som pendlar vilt mellan underskattad och undermålig.”

ESPN:s boxningsexpert Dan Rafael var desto hårdare, och sparade inget krut i attacken mot superstjärnans motståndarval.

”Det finns en anledning till folks reaktioner. Det är för att till skillnad mot – välj vem ni vill av Keith Thurman, Amir Khan, Kell Brook, Shawn Porter, eller varför inte Timothy Bradley Jr (vars team skulle accepterat fighten på stående fot) – så har Berto inte gjort ett dugg för att förtjäna den här fighten.”

”Så istället för att ge oss något som både fansen och media skulle vara genuint intresserade av, bestämmer sig Mayweather och hans team sig för att följa minsta motståndets lag för att inkassera 49-0, en check på minst 32 miljoner dollar och avsluta sitt sex-matchskontrakt för Showtime, samt sin 19-år långa karriär med en PPV-fight de ska ta mellan 64.95$ – €74.95 för – EFTER att de först lockats oss med att den skulle vara gratis.”
Amir Khan, som varit en av de starkare – om inte den starkaste – motståndarkandidaten, hävdade t.o.m att valet kan skada den totala resumén av Mayweathers karrär.
”Även om Mayweather är en fantastisk mästare, så tror jag inte att han kommer att bli ihågkommen som en stor boxare för han möter inte någon ur toppen innan de blivit gamla, när han – innerst inne – vet att det finns dem som skulle ge honom större problem.”
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer